Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: strona nie zawsze się wczytuje pod IE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zaksmok
Witam, mam stronkę opartą o sesje, php + mysql, sesje czytane z bazy mysql. Pod operą / mozillą / firefoxem / netscape'm strona chodzi bez zarzutów, natomiast pod internet explorerem pojawiają się dość często błędy związane w wczytywaniem strony. Gdy wejdziemy na adres KSL-Poland to stronka się wczytuje lecz już po naciśnięciu 'pomiń intro' widzimy samo tło (granatowe paski) i stronka się nie wczytuje dalej. Może spotkał się już ktoś z takim błędem? Po refreshu (F5) stronka się już wczytuje normalnie, więc podejrzewam, że to problem z sesjami. Zawsze w tym samym miejscu strona nie jest wczytywana. Do tego ten błąd nie pojawia się na wszystkich serwerach (mam ten problem u siebie na localhoście (Windows XP z postawionym krasnalem) oraz na serwerze z serwery.pl błąd jest, natomiast na cxc.pl wszystko chodziło jak najbardziej ok. Bardzo prosiłbym o pomoc.
hwao
Jedyny mi znany problem z IE to
Cytat
If you have trouble with Internet Explorer 6 and non-working sessions (all session-data is lost after clicking on a link), please look user-hints for setcookie().
You have to add the following line after session_start() to get sessions working:

1. <?php
  2. // Initalize session
  3. // Send modified header
  4. header('P3P: CP="NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM"');
  5. ?>

nie mam pojecia co moze byc nie tak smile.gif sproboj zmienic tego lika pomin intro na inny_plik.php i sprawdz czy tam sesje widac, jak tak to blad masz gdzies w kodzie.
yavaho
Ja tez mam na jednym serwerze taka podobną dolegliwość.
Po przypisaniu do sesji wartosci i od razu przeladowaniu strony za pomoca header
  1. <?php
  2. $_SESSION['id'] = 1;
  3. header('Location: index.php');
  4. ?>
to na nastepniej stronie zmienna sesyjna nie istnieje.
  1. <?php
  2. if(isset($_SESSION['id']))
  3.  echo $_SESSION['id'];
  4. ?>
Dopiero musze poprostu kliknac w pierwszy lepszy wewnetrzy link na stronie i wtedy dopiero wyswietli mi sie jej wartosc. Nie wiem dlaczego tak jest?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.