Mam następujący problem/zapytanie mam oto ten skrypt
Wybierz Katalog w którym chcesz zapisac zdjecie: <form name="katalogi" action="#" method="post"> <select name="katalog"> <option value="#" selected="selected">Wybierz</option> <?php $i=0; $dir="./"; if ($filename != "." && $filename != ".." && $filename != "images" && $filename != "cgi-bin" && strlen($ext)<=0) { //i teraz chodzi mi o to aby po wybraniu pozycji z listy zmieniała się zmienna $du
pa ++$i; } } ?></select> </form> <? $num_of_uploads=3; $max_file_size=1048576; $upload_dir="/foto/$dupa"; function uploaderFILES($num_of_uploads=1, $file_types_array=array("jpg", "JPG"), $max_file_size=1048576, $upload_dir=""){ $max_file_size = 1048576; } foreach($_FILES["file"]["error"] as $key => $value) { if($_FILES["file"]["name"][$key]!="") { if($value==UPLOAD_ERR_OK) { $origfilename = $_FILES["file"]["name"][$key]; $file_ext_allow = FALSE; for($x=0;$x<count($file_types_array);$x++){ if($filenameext==$file_types_array[$x]) { $file_ext_allow = TRUE; } } // for if($file_ext_allow){ if($_FILES["file"]["size"][$key]<$max_file_size){ echo("Przesylanie pliku zakonczone. - <a href='".$upload_dir.$filename."' target='_blank'>".$filename."</a><br />"); } } else { echo('<font color="#FF0000">'.$origfilename."</font> Plik za 'Ciężki', przesylanie nieudane<br />"); } } // if else{ echo('<font color="#FF0000">'.$origfilename." </font>Niepoprawne rozszerzenie pliku, przesylanie nieudane<br />"); } } } } } // funtion ///////////////////////////////////////// ?> <form action='<?=$PHP_SELF;?>' method='post' enctype='multipart/form-data'>Wyslij plik(i) na serwer:<br /><input type='hidden' name='submitted' value='TRUE' id='<?=time();?>' > <input type='hidden' name='MAX_FILE_SIZE' value='<?=$max_file_size;?>' > <? for($x=0;$x<$num_of_uploads;$x++){ $form .= "<input type='file' name='file[]'><br />"; } $form .= "<input type='submit' value='Wyslij Plik(i)'><br /><br /> <font color='red'>*</font>Maksymalna dlugosc pliku (minus extension) to 15 liter. Wszystkie dluzsze nazwy beda ucinane do dlugosci 15 liter. Ob
slugiwany format plików: "; for($x=0;$x<count($file_types_array);$x++){ if($x<count($file_types_array)-1){ $form .= $file_types_array[$x].", "; }else{ $form .= $file_types_array[$x]."."; } } ?> </form> <form name="d_katalogi" action="#" method="post"> <br /><br /> Utwórz Nowy Katalog: <!-- nie mam pojęcia jak zrobić tworzenie nowego katalogu przy użyciu pola input i b
uttonu --> <input type='kata' name='kata' value=""><input type=button onClick='<?php mkdir($kata); ?>' value='Utwórz Katalog'> </form> ////////////////////////////////////// <? uploaderFILES($num_of_uploads, $file_types_array, $max_file_size, $upload_dir); } ?>
no i moje pytania brzmią:
1. jak przekazać nazwę wybranego katalogu z listy do zmiennej $dupa?
2. jak stworzyć katalog o nazwie podanej w polu input?
Z góry dziękuje. Pozdro ;]