Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload pliku.Nie wszystkie pliki wysyla
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Memberr
Witojcie!
Oto tok wg ktorego postepowalem:
Cytat
wprowadź to pliku INDEX.HTML
Kod:
<form method="post" action="upload.php" enctype="multipart/form-data">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000000000000">

Wybierz plik który chcesz umieścić na serwerze:<br>

<input type="file" name="pliczek" size="40"><br>
<input type="submit" value="Wgraj plik">

a to daj do pliku UPLOAD.php
Kod:
<?
    move_uploaded_file($_FILES['pliczek']['tmp_name'],"pliki/".$_FILES['pliczek']['name']);

echo('plik pomyślnie wgrany <a href="http://kwiatekpio.freeownhost.com/upl/pliki/">zobacz</a>');

?>

oprocz tego stworz obok tych plików folder "pliki" i ustaw jego chmod na 777. (w TOTALCMD zaznaczamy folder PLIK -> ZMIEN ATRYBUTY).

Myk jest taki że nie wszytski pliki przyjmuje i nie wiem od czego to zależy?. Nie chodzi tu o wielkość sma nie wiem o oc chodzi :/
Czy ktoś moze udzielić jakiś wskazówek?
Pozdrawiam
Guest
Sory za kolejnego posta ale nie jestem zarejestrowany.
Tak testuje i testuje i chyba chodzi o wielkość pliku.
Niewiem czy dobrze zrozumialem ale myslalem ze jak zmienie to pole na tak duza wartość to ona wlasnie odpowiada za wielkosc pliku.
Kod
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000000000000">

Czy tez należy to zmienić gdzie indziej?
crash
php.ini -> upload_max_filesize... Było wiele razy.
Guest
Nierozumiem.
Mamm stworzyć jakiś oddatkowy plik jezeli tak to prosze o wskazowki.
Dlaczego nigdzie o tym nie pisza?
vieri_pl
Cytat(Guest @ 2006-01-16 17:19:20)
Dlaczego nigdzie o tym nie pisza?

Heh piszą piszą... ustawiasz to w pliku konfguracyjnym php który nosi nazwę php.ini...
W tamtym pliku odnajdujesz linijkę:

upload_max_filesize

i zmieniasz wartość na wyższą niż tam jest...
Guest
:] Ale momento chodzi o plik konfiguracyjny modulu php? To raczej nie mam do niego dostepu bo strone zakladam na darmowym serwerze. Potwierdzcie jeszce prosze.
vieri_pl
no cóż z tego co wiem jak nie masz do niego dostępu do po sprawie. Ile mb ma plik który nie chce się przesłać questionmark.gif?
ogonn
Dzieki.

O tym bezplatnym serwerze zapominam bo za duzo nie wskuram.Pobawilem sie u mnie na serwie i faktycznie nalezalo zwiekszyć maxymalnie uploadowany plik lecz nadal są pewne problemy poniwaz ustawilem na 40M a pozniej nawet na 400M i nie moze przyjac mi pliku 19 megowego.

To ja Memberr po zarejestrowaniu sie.:]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.