Jestem początkującym jeśli chodzi o php. Stworzyłem system logowania użytkowników na podstawie książki z wykorzystaniem PHP5, Apache i MySQL. System działa w oparciu o sesje.
Mam problem ze zrobieniem przycisku Wyloguj. Czytałem wcześniejsze posty o podobnej tematyce jak i manuala ale zawsze był jakiś problem.
Prosiłbym o gotowe rozwiązanie ubijające sesje. Przycisk powinien znajdować się na stronie logged_user.php. Po jego kliknięciu sesja powinna być ubita i powinien pojawić się formularz logowania strony index.php. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Poniżej kody wspomnianych stron:
logged_user.php
<html> <head> <title>PHP5, Apache i MySQL</title> </head> <body> <h1>Witaj na naszej witrynie</h1> <p> <h2>Dziękujemy za zalogowanie się do systemu, <a href="user_personal.php">Kliknij tutaj</a>, aby uzupełnić dane osobiste.<br><br> <a href="testowa1.php">Kliknij tutaj</a>, aby rozpocząć lekcje.<br><br></h2> </p> </body> </html>
index.php
<?php $_SESSION['user_logged'] != "") || $_SESSION['user_password'] != "")) { include "logged_user.php"; } else { include "unlogged_user.php"; } ?>
Pozdrawiam.