Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Piwko.pl - problem z ftp.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ramze
Czy ma ktoś z Was także problemy z kontami na piwko.pl. Opszę problem, staram się zalogowac na ftp przy pomocy total commandera, wpisuję dane i nawet na forum sprawdzałem czy przypadkiem czegoś źle nie robie ale nie wiem jak by nie kombinował to i tak nie chce mi się połaczyć z ftpem. Próbowałem przeglądarkom i wyskakuje mi, że mam przekroczony czas połaczenia po około 20 może 30 sekundach. Co robić?
Wankster
A u mnie jest cos innego, ale to pewnie przez to, że w loginie jest '@', a tego chyba moje firewalle nie puszczają rolleyes.gif
Nalfein][WR
Spróbujcie WS_FTP Pro. Miałem podobny problem z kontem u Ygrega (ygreg.com/hosting|and.pl), to zapewne jakiś smaczek w różnicy obsługi protokołu. CuteFTP sobie nie radził. WS_FTP Lite też. Wbudowany GetRightowy browser także. IE jak pisałeś - albo przekroczony czas serwera, albo że ftp w ogóle nie istnieje. Napisałem do Ygrega. Polecił WS_FTP Pro i ten się sprawdził. Może piwko.pl działa na podobnej konfiguracji. Sprawdźcie ten program.
iks
Jakoś jak mi działa, ale też nie zawsze.
Najpierw zapytam czy masz wszysko dobrze wpisane np. czy użyłeś nicka
nick czy nick@piwko.pl jak to jest wymagane, czy dałeś użyj trubu passywnego. Jeśli tak to problem u nich, bo serw choć ma niby 100Mb łącze jest strasznie obiążony bo każdy tam zkłada nawt jeśli nie musi;/
Ja tam zrobiłm tylko jedną stronke, bo musiałem wżucić filmik który zajmował 20MB. Nie polecam i tak tego servu, lepiej poszukać jakiegoś zagranicznego.
Pozdro 4 @LL WebMasters!
iks->
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.