Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Link zamiast przycisku.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
The Night Shadow
Szukałem w sieci i znalazłem instrukcje mówiące, że powinienem zrobić to w taki sposób:

1. <?php
  2. "<form method=\"post\" action=\"rejestracja.php\" name=\"formatka\"
  3. <input type=\"hidden\" name=\"tematdyskusji\" value=\"".$wiersz["temat"]."\" /> 
  4. <input type=\"hidden\" name=\"datazalozen\" value=\"".$wiersz["datazalozenia"]."\" /> 
  5. <input type=\"hidden\" name=\"opcja\" value=\"pw\" /> 
  6. <table cellspacing=\"1\" cellpadding=\"1\" border=\"0\"
  7. <td align=\"left\" valign=\"top\"
  8. <input type=\"submit\" value=\"Pokaż\" name=\"send\" style=\"width: 45; height: 15\">  
  9. <a href=\"#\" onclick=\"formatka.submit()\">Pokaż</a>  
  10. </td> 
  11. <td align=\"left\" valign=\"top\"
  12. <b>Temat: </b> 
  13. ".$wiersz["temat"]."<br /> 
  14. <b>Nawiązana: </b>".$dzienzalozenia."<br /> 
  15. <b>Nadawca: </b>".$wiersz["nadawca"]."<br /> 
  16. <b>Odbiorca: </b>".$wiersz["odbiorca"]."  
  17. </td> 
  18. </tr> 
  19. <tr> 
  20. </table><center>. . .</center> 
  21. </form>";
  22. ?>

Ten link: <a href=\"#\" onclick=\"formatka.submit()\">Pokaż</a>

Miał być odpowiedzialny za przesłanie danych z tego formularza. Niestety po kliknięciu nic się nie dzieje. Jak to napisać poprawnie?
aleksander
<form method=\"post\" action=\"rejestracja.php\" name=\"formatka\" id=\"formatka\">

document.geElementById( 'formatka' ).submit();
The Night Shadow
<form method=\"post\" action=\"rejestracja.php\" name=\"formatka\" id=\"formatka\" >

<a href=\"#\" onclick=\"document.geElementById('formatka').submit();\">Pokaż</a>

W taki sposób? Jeśli tak, to nie działa...
cadavre
Kod
<a href="" onclick="this.form.submit()">KLIK!</a>
A tak?
Lub też:
Kod
<a href="" onclick="form.submit()">KLIK!</a>
The Night Shadow
Ale tu nadal nic sie nie dzieje po kliknięciu... spójrz na kod w pierwszym poście. W nim zrobiłem właśnie w ten sposób, bo ponoć form ma być zastąpione nazwą znacznika form, a usuniecie # nic nie daje.
Levabul
w skrypcie była literówka -
Kod
<a href=\"#\" onclick=\"document.getElementById('formatka').submit();\">Pokaż</a>

ps. chyba nie ten dział =_=
The Night Shadow
Eee... no ja mam problemy czasem z działem (php/HTML) gdy HTML jest zagnieżdżany w skryptach php (ECHO)...

Wszystko działa jak należy, wielkie Ci dzięki :- )
nospor
Cytat
no ja mam problemy czasem z działem (php/HTML) gdy HTML jest zagnieżdżany w skryptach php (ECHO).
i... ? Ale problem lezy po stronie html (konkretnie js). A to, ze to ty w php osadzasz ma się nijak do problemu. Przenosze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.