Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: plik .htc imitowanie onmouseover
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Aztech
1. Wprowadzenie
Napisałem w CSS-ie coś takiego:
  1. .finput {
  2. width: 200px !important;
  3. background: #B4CFA7;
  4. color: #E3EDDE;
  5. border: 1px solid Lime;
  6. margin-left: 7px !important;
  7. }
  8.  
  9. .finput:hover {
  10. background: lime;
  11. color: #E3EDDE;
  12. }

, gdzie klasa .finput dotyczy tego pola formularza w HTML-u"
  1. <input type="text" name="fid" class="finput">

Oczywiście Mozilla, Opera i wszystkie "normalne" przeglądarki interpretują zdarzenie onmouseover i :hover nad inputem jest dobrze podświetlany.

2. Pytanie właściwe
Czy da się sie w pliku .htc zaimitowac prawidłowo dla IE działanie onmouseover dla elemetnu input, tak aby się od dobrze podświetlał po najechaniu na niego przez myszkę?

3. Usprawiedliwienie
Mam nadzieję, że to dobry dział (wahałem się między tym a CSS). Pliki .htc wyglądają dla mnie jak ?JavaScript, więc chyba tutaj.
mike
whatever:hover
Aztech
mike_mech, chyba niedokładnie przeczytałeś lub się nie zrozumieliśmy, .finput nie jest odnośnikiem, to jest pole formularza, IE interpretuje dobrze :hover tylko w stosunku do <a href=""></a>. Dla pozostałych elementów niestety nie.
Na razie męcze Google i szukam rozwiązania (znalazłem już parę przykładów takich plików .htc ale nie działają tak jakbym chciał
Zdrawim, dzięki za szybką reakcję
mike
Cytat(Aztech @ 2006-02-22 14:29:12)
mike_tech, chyba niedokładnie przeczytałeś lub się nie zrozumieliśmy, .finput nie jest odnośnikiem, to jest pole formularza, IE interpretuje dobrze :hover tylko w stosunku do <a href=""></a>. Dla pozostałych elementów niestety nie.

Taaaa, co Ty nie powiesz tongue.gif

I właśnie dlatego dałem Ci linka w którym koleś podeje kod jak zrobić żeby działało dla whatever:hover. Inaczej mówiąc :hover dla jakiegokolwiek elementu.
Ale chyba nie przeczytałeś tego do końca.
Masz tam przykład oraz kod źródłowy odpowiedniego pliku .htc
Aztech
Sorki, zrzuć to na karb mojego rozkojarzenia, po prostu nie zobaczyłem, że to link smile.gif a do tej strony doszedłem chwilkę wcześniej przez Google smile.gif.
Dzięki.
Jeszcze raz przepraszam za moje rozkojarzenie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.