Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: karty wifi - pytanie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
shpyo
Witam,
ostatnio przeglądałem sobie karty wifi - celem zakupu. Czy ktoś znający się na rzeczy powie mi czy parametr taki jak przepustowość, jest istotny?
Karta wifi 11mbps jest dwa razy tańsza od 54mbps! Po za tym niczym szczególnym się nie różnią.
Na co jeszcze warto zwrócić uwagę - zasięg?
Karta ma mi służyć do zabaw głównie - tzn. gdzieś na mieście złapać sygnał, poczytać wiadomości i sprawdzić pocztę.

za pomoc będę wdzięczny
pozdr,
Kinool
zapewne chodzi ci o karty na PCMCIA bo na USB odradzam smile.gif

osobiscie uzywam Enterasys (klon Orinoco) i D-Linka (na Pris 2), do zwekszenia zasiagu przydaje sie moliwosc podpiecia anteny zewnetrznej, enterasysy to ma a D-Linka da sie przerobic (ale tylko niektore modele)

ja uzywam tylko standardu b, na moje potrzeby wystarczajacy smile.gif nie wiem jak w twoim miescie ale a moim wiekszosc providerow uzywa B wiec G to "zbedny" luksus smile.gif

zalezy tez pod jakim systemem i do czego winksmiley.jpg chcesz tej karty uzywac
shpyo
czytanie maili, wiadomości, może zarządzanie moimi stronami.
Ewentualnie pobranie czegoś z sieci (sterownik czy coś w tym stylu).
Karta działająca w standarcie b i prędkością 11mbps będzie dobra?
Kinool
jasne smile.gif tym bardziej ze zaden z dostawcow netu raczej nie da ci wiekszego transferu niz 11mbit smile.gif fakt ze jest to teoretyczna pwartosc ale na normlane potrzeby bez problemu wystarcza tongue.gif swojego czasu z latopa po wifi (11mbit) kopiowalem plyty DVD smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.