Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Spotkanie developerow php
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
slash.
Witam,

Na poczatku przepraszam, ze w tym forum, niemniej jednak to co chce zaproponowac tyczy sie zaawansowanych programistow php.

I tak - od pewnego czasu chodzi mi po glowie spotkanie z programistami php, nie koniecznie duze i prelekcjami itd. a raczej male i w kameralnym gronie - kazdy przygotowalby jakies materialy i przy piwku wymiana doswiadczen.

Pomysl zainspirowany spotkaniem srodowiska linux / open source Pingwinia krew!

Na miejsce spotkanie proponowalbym stolice - jako ze chyba sprawiedliwie polozone (w koncu jeden z argumentow przeniesienia stolicy z kraowa do warszawy).

Koszty spotkania pokrywa kazdy indywidualnie, warunkiem uczestnictwa bylo by przygotowanie jakiejs krotkiej prelekcji na temat zagadnien zwiazanych z php, jednak mozna powiedziec ze z wyzszej polki.

Jak wam sie podoba taki pomysl, wiem ze moze nie jestem zbyt aktywnym czlonkiem spolecznosci php, moze dlatego ze malo ambitnych tematow jest poruszanch - dlatego chcialby to zmienic.

Czekam na opinie.
aleksander
w ostatnie wakacje bylo juz cos podobnego (dzieki komu? biggrin.gif) w te wakacje mysle ze zorganizujemy tez cos w warszawie juz m.in. z belą nad tym myslelismy. stay tuned
nospor
Dotyczy nie dotyczy... Przenoszę
slash.
tak ale moim zdaniem takie spotkania raz na rok to stanowczo za malo, zbyt dynamicznie wsyzstko sie rozwija by wymieniac doswiadczenia raz rocznie - wydaje mi sie ze takie spotkania powinny sie odbywac przynajmniej co dwa miesiace. Nie musi to byc tak jak juz pisalem pelne zorganizowanie - prosze bardzo jesli sa chetni mozemy sie umowic za dwa tygodnie w barze i pogadac... bez przygotowania.

pozdrawiam.
ens0re
IMO jeszcze lepiej by było gdyby zorganizować to też dla tych 'mniej zaawansowanych'. Wkoncu oni też chca sie czegos nauczyc i dowiedzieć.
TomASS
Można by było przy minimalnych składkach jakąś sale wynająć smile.gif A co się tyczy miejsca - to chyba najsprawiedliwej będzie zrobić to w Łodzi - bo w samym środku tongue.gif Albo zrobić ankietę smile.gif
slash.
Cytat(ens0re @ 2006-02-25 14:26:42)
IMO jeszcze lepiej by było gdyby zorganizować to też dla tych 'mniej zaawansowanych'. Wkoncu oni też chca sie czegos nauczyc i dowiedzieć.

Tak ale moja propozycja tyczyla sie spotkania osob zaawansowanych i poruszania tematow ktore posiadaja odpowiedni poziom wiedzy. Nie ze jestem samolubny - tylko uwazam ze aby ci ludzie mogli przekazywac wiedze musza ja rowniez czerpac skads - a tworzenie spotkan dla mas sluzy w odwrotnym kierunku.
Dlatego tez poczatkowo ten topic umiesiclem w php Pro niestety powedrowal tutaj ...
aleksander
Cytat
tak ale moim zdaniem takie spotkania raz na rok to stanowczo za malo
ja tam się z belą_666 czesto na piwo umawiam i gadamy o programowaniu:P

wiecie, zeby to wypaliło, musicie wynając sale, zmusic ludzi zeby cos przygotowali i zeby to bylo porzadne a nie na odwal. to wszystko wymaga pracy, zazwyczaj za udzial w roznych zjazdach sie placi chocby za sale, za tych co prowadzą wykłady, ludzie muszą dojechac nie kazdemu sie bedzie chcialo itd itp. innymi słowy to nie takie proste. na Waszym miejscu poczekałbym do wakacji, jeżeli wypali to bedziemy mieli oficjalny zlot php.pl z seminarium wykładami itp itd

niemniej życzę powodzenia w organizowaniu tego spotkania, chetnie popatrze jak Wam to wychodzi.
Vengeance
Jeżeli by to mialo odbyć się w Łodzi, mógłbym postarać się zadziałać coś w tym kierunku (sala itp). Może Łódzkie Centrum Kształcenia i Doskonalenia Nauczycieli (są chyba jedynym w Polsce ośrodkiem którzy działają tak aktywnie i twórczo) mogłoby coś zaoferować.

Także, jeżeli na prawde znajdzie się stałe grono osób które na 100% przyjadą, a nie że nagle zostaną 3 osóbki - to ja mogę popytać.
SongoQ
Jesli takie cos mialo by wypalic, to musi sie znalezc min 2-3 osoby ktore by zajely sie organizacja. Rezerwacja sali, hotelu/hoteli, lokalu na balange do rana tongue.gif

Jesli mialo by to wypalic i naprawde chetni by byli to dla tego C(_) chetnie bym sie skosil.
slash.
hymm nie o to mi do konca chodzilo, takie spotkanie z wynajmowaniem sal, sped ludzi hotele i te sprawy - to faktycznie swoja droga, ale spotkanie kameralne, nawet w jakims pubie to chyba nie wileki problem - z tego co sie orientuje w warszawie znalezienie takiego klubi z kilkoma salami to nie problem a koszty wynajecia jednej z nich sa nie wielkie. Ja tak jak podkreslalem nie chce robic spedu ludzi i calych sympoziow - tylko male kameralne pogadanki, w ktorych biora udzial ludzie - jesli ktos chce moze przyjechac a jesli nie to jego sprawa. Ze zlotem php.pl to dobry pomysl - jednak to juz inna sprawa. pozatym zlotow nie da sie robic co miesiac czy dwa.
Dlatego tez pytam sie czy sa chetni na jakies spotkania kameralne - jak dla mnie najchetniej warszawa....
Moze sie obejec bez prelekcji itd, chodzi jedynie o wymiane doswiadczen, pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.