Widzę, że moje upominanie na PRIV nie przynosi żadnego rezultatu.
Wiem, że powinienem wydzielić te posty i przenieść do HydeParku, ale temat straciłby sens...
Ten post jest podsumowaniem całej rozmowy:
[quote]Ale jaka bzdura, to jest błąd.. przypisuje uchwyt do pliku do pojedynczej zmiennej, a następnie odczytuje jakby to była tablica... błąd na który ja zwruciłem uwagę znajduje sie w liniach 12 i 13, proszę to sprawdzić i poprawic mnie jeżeli się myle... [/quote]
1. Jaki jest sens tworzenia tablicy
"uchwytów"?
2. Jeśli poprawiasz
fragment kodu nie ma znaczenia, że poprawiasz 1 zmienną - popraw go w całości...
Przeglądnij i w razie czego napisz autorowi, gdzie popełnił błąd.
[quote][quote]1. tryb a jest tylko do zapisu, jeśli chcesz czytać to r [/quote]
zgadza sie bo w 14 linijce kody fopen ma zapisywac ... omega poprawia blad w 14 linijce [ czyli w petli ] a ty wytykasz [ czepiasz sie

] blad w linijce 35 ... zgadza sie

[/quote]
Hmm... Spostrzegawczy programista zauważy w
13 linijce funkcję [manual:20169bad2c]fread[/manual:20169bad2c], która ma korzystać z tego samego
uchwytu do pliku, więc napewno nie tryb "a", ale "a+" lub "r+"... zgadza się??
[quote][quote]Ludzie, od kiedy ksiega[$x] da w pętli ksiega0, ksiega1...?[/quote]
a kto powiedzial ze ma dac ksiega0, ksiega1,....ksiega
n 
moze jemy wlasnie chodzi o ksiega
[n] 
[/quote]
Moja odpowiedź:
[quote]Jak zmienic by kazdy wpis zapisywal sie do innego pliku po kolegi ksiega1, ksiega2, ksiega3 itd??[/quote]
Pisanie odpowiedzi bez uprzedniego przeczytania wszystkich postów świadczy o ignorancji...
[quote]No ile razy?

Mało osób robi sobie jaja?

I nie mówie o żadnym wpychaniu postów... [/quote]
Jeśli ktoś robi sobie nagminnie "jaja", zostaje stosownie upomniany przez moderatora,
a takie upomnienie już ode mnie otrzymałeś i dalej robisz swoje...
Wklejanie niedziałającego kodu, nie pomaga w zrozumieniu jakiegoś zagadnienia ale tylko utrudnia...
A zwłaszcza wypowiedzi typu: "nie wiem czy to będzie działać"... etc.
Staramy się utrzymać jak najwyższy poziom tego forum, zwłaszcza pod względem technicznym, a coraz częściej spotykam się z dziwnym "wyścigiem" typu:
kto pierwszy ten lepszy...
Często taki kod nie jest sprawdzany i jak już pisałem wątek rozrasta się do 2, 3 stron z powodu głupiego błędu...
[quote]Tak przy okazji sam nie świecisz przykłądem, wymówki typu:[quote].. nie za bardzo rozumiem pytania ...[/quote][/quote]
Tego typu pytania pojawiają się bardzo czesto i są związane z tematem, ponieważ niektórzy naprawdę nie potrafią wytłumaczyć w czym tkwi problem...
Spenalzo ma całkowitą rację...
[quote]Po za tym nic nie ma dla mnie jakiegos magicznego znaczenia... co to jakis ranking, [...][/quote]
Dziś jestem przekonany, że ma...
Zwróciłem Ci uwagę, że nabijasz posty off-topic i odgrzebujesz stare tematy, po dniu kiedy wysłałeś
100 postów.
Sorry, ale gdyby były związane z tematami nic bym nie powiedział, Ale większość to wiele niepotrzebnych komentarzy...
Zwróciłem na Ciebie uwagę bo nikt (podkreślam
nikt) nie zwiększył ilości postów w ciagu dwóch tygodni o ponad
250 (nawet
scanner, który bierze udział aktywnie w prawie każdym wątku). Jak można to interpretować? Wydaje mi się że jednoznacznie...
PS. Do 'obywatela'
scanner'a nic nie mam... Jest najaktywniejszym użytkownikiem forum i b.db. moderatorem.
PS2. Moderator zwracając uwagę na
posty off-topic, opiera swój osąd na ogólnodostępnym
REGULAMINIE i jego upomnienie ma na celu utrzymanie porządku na
forum.php.pl. Jeśli autor postu nie wie, który punkt regulaminu naruszył, to znaczy że go nie przeczytał... I co w związku z tym? Ehh...
PS3. Żeby nie było, że gadam i nic nie robię... :wink: proszę autora tematu o sprecyzowanie zdania:
[quote]Jak zmienic by kazdy wpis zapisywal sie do innego pliku po kolegi ksiega1, ksiega2, ksiega3 itd??[/quote]
Tzn. Kiedy ma odbywać się zapis? Skąd pochodzą dane? Czy skrypt ma sprawdzać ile jest już wpisów na podstawie ilości plików?