My4tic
22.03.2006, 11:22:20
Witam,
Zna ktoś jakiś sprawny skrypt do wysyłania SMSów do sieci Orange? Nie oferują (przynajmniej ja nie znalazłem) dostępu do swojej bramki w taki sposób jak np ERA (przystosowany do zewnętrznych userów) i mam mały problem. Można przesłać formularz na ich stronie ale tam znowu trzeba podać token z obrazka a chce zeby SMS był wysyłany bez udziału usera.
Pzdr
pEbE
22.03.2006, 11:30:15
według mnie ten obrazek to jest wlasnie zabezpieczenie przed takimi skryptami.
Natomiast skrypt do wysylania smsow znajdziesz tu:
http://phppl.ezpublish.no/wortal/skrypty/sms jednak niestey musi byc ingerencja usera
My4tic
22.03.2006, 11:37:03
Nom obrazek to wlasnie zabezpieczenie przed botami.
Znalazłem jeszcze jedną bramke Orange. Trzeba założyć konto i wtedy dostaje sie prywatną bramke. Tam obrazka nie ma ale znowu trzeba sie automatycznie zalogowac, chociaz wydaje mi sie ze to juz mniejszy problem niz odczytanie czegos z tego obrazka.
mike
22.03.2006, 11:38:42
Cytat(My4tic @ 2006-03-22 11:37:03)
Znalazłem jeszcze jedną bramke Orange. Trzeba założyć konto i wtedy dostaje sie prywatną bramke. Tam obrazka nie ma ale znowu trzeba sie automatycznie zalogowac, chociaz wydaje mi sie ze to juz mniejszy problem niz odczytanie czegos z tego obrazka.
To akurat żaden problem:
cURL
My4tic
22.03.2006, 13:53:41
Dzieki ale mam jeszcze jedno pytanie.
Logowanie wyglada tak:
1. login, pass na str. głównej [post] <> przejscie do panelu usera
2. klikniecie w 'wyslij sms' [get] <> przejscie do formularza
3. wypelnienie formularza i klikniecie 'wyslij' [post]
Czy przy pomocy cURLa można zrobić takie cos? Zeby przechodził przez strony nie gubiąc przy tym sesji i innych zmiennych z $_POST i $_GET etc?
crashdj
3.02.2008, 18:35:17
Da się to zrobić za pomocą cURL. Udało mi się w ten sposób zalogować na stronę po SSL, zapisać sesję w COOKIE i pobrać potrzebne informacje.
Niestety nie jest tak prosto ze stroną orange, formularz POST przekazuje jeszcze dużo innych informacji.
Zamierzam snifferem porównać to co wysyła przeglądarka z tym co wysyła Apache z uruchomionym cURL.
klocu
3.02.2008, 18:39:41
jak widze podejmujesz starania z integracją z Orange mBox tak? to powodzenia.
niczego nie musisz sniffować tylko bardzo dokładnie wyselekcjonować dane z formularzy orange. sam zrobiłem taką bramkę i chodzi bardzo ładnie.
czysty cUrl i troche umiejętności kombinacyjnych i napiszesz.
crashdj
3.02.2008, 18:47:13
Nie ukrywam, że chętnie przejąłbym gotowe rozwiązanie, oszczędziło by mi to trochę czasu.
Rozumiem, że skoro się nie zaoferowałeś z udostępnieniem skryptu to raczej nie masz takiego zamiaru....
Cytat(crashdj @ 3.02.2008, 18:47:13 )

Rozumiem, że skoro się nie zaoferowałeś z udostępnieniem skryptu to raczej nie masz takiego zamiaru....

Nie podałeś ceny to nikt się nie zaoferował
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.