Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konfiguracja apache tak zeby było dobrze:P
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wrcnitro
Wyskakują mi taki oto błędy ale skrypt w pełni działa na moim serverze apache zato na abyssie i na innych juz nie nalezących do mnie serverach takie błędy nie występują tongue.gif Jak moghe skonfikurowac apacha aby takie błędy sie nie pojawiały:P:)biggrin.gif a jedynie wtedy kiedy naprawde problem istnieje:P:)biggrin.gif a oto te błedy a jeszcze niżej pełen kod:

1. <?php
  2. zawsze na wszelki wypadek wole usunąc:P:):D gdy post nieaktualny:P:):D
  3. ?>

kurka linijki tutaj mogą być zle rozmieszczone wiec tak mniej wiecej trzeba na nie patrzec:P:)biggrin.gif
TomASS
Można poprawić te błędy, ale skoro pytasz o konfigurację Apacha, to problem dotyczy php. W php.ini ustaw:
Cytat
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE | E_STRICT
hwao
na poczatku skryptu
  1. <?php
  2. error_reporting( E_ALL & ~E_NOTICE | E_STRICT ); // php5
  3. error_reporting( E_ALL ); // php4
  4. ?>
wrcnitro
nIOM A CIO W SAMYM SKRYPOCIE JEST ZŁEGO??tongue.gif NO ALE DZIEKI Z APOMOC:p
Vogel
pierwszy notice: zapoznaj sie ze składnią date() w manualu
kolejne 4: jesli odwolujesz sie do elementów tablicy, najpierw sprawdzaj czy one istnieja.
kolejny: niezdefiniowana stała
i ostatni: zanim odwolasz sie do zmiennej albo ja zdefiniuj, albo sprawdz czy istnieje
hwao
problem:
  1. <?php
  2. $zdjecie=no;
  3. ?>

solucja:
  1. <?php
  2. define( 'no', false ); define( 'yes', true );
  3. ?>

lub:
  1. <?php
  2. $zdjecie='no';
  3. ?>

lub
  1. <?php
  2. $zdjecie=false;
  3. ?>

lub
  1. <?php
  2. $zdjecie=0;
  3. ?>

Problem:
Cytat
Notice: Undefined index: plik in...

solucja:
Uzywac isSet" title="Zobacz w manualu php" target="_manual()
  1. <?php
  2. if( isSet( $_POST['plik'] )) ) {
  3.  // zmienna jest
  4. } else {
  5.  // brak zmiennej
  6. }
  7. ?>
Guest
pierwszym wypadku jest dobrze:P:)biggrin.gif bo no okreslone jest we flashu tongue.gifsmile.gifbiggrin.gif jako domysle zdjecie:P:)biggrin.gif
wrcnitro
znaczy sie w tym wypadku ta linijka jest dobrze:P:)biggrin.gif bo włsnie w we flaszu dałem ifa tongue.gifsmile.gifbiggrin.gif ze no to zdjecie domysle okreslone we flashu:P:)biggrin.gif Ale dzieki za posta:P:)biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.