Sam byłem 2 razy na rozmowie o prace na stranowisko programisty, i w Obu przypadkach mnie przyjeli. Obecnie jestem w okresie przejściowym, bo jedna firma sama się zgłosiła do mnie, no ale trzeba przeczekać okres wypowiedzenia.
Więc, O co pytają? Przede wszystkim interesuje ich wiedza, ale to mogą wyczytać z twojego CV, wejść na strony jakie zrobiłeś. Ja osobiście miałem na każdej rozmowie testy - no prawie. Za pierwszym razem dostałem frameworka firmowego i musiałem napisać jeden prosty moduł. Zajeło mi to chyba z 1.5h w niedziele wieczorem. Odesłałem, ok jestem przyjęty. Szef miał jeszcze kilka uwag do tego jak to zrobiłem. (Szef był programistą).
Za drugim razem musiałem napisać test firmowy

Generalnie świetna rzecz, doceniam wartość tego testu, bo potrafi odrzucić dobrych od słabych. 9-10 pytań, ze znajomości programowania. Generalnie brak pytań o funkcje o php, z tym, że np: jaka zmienna będzie $a po wykonaniu kodu. Jedno pytanie na zaprojektowanie czegoś (nie będę zdradzał szczegółów) Po 9 miesiącach pracy, sporo osób było jeszcze na rozmowach u mnie w firmie, ale max to były 4-5 pkt na chyba 13. Człowiek, który sprawdzał mój test powiedział, że miałem jeden z lepszych wyników 7-8 pkt/13. Poza tym ludzie którzy piszą takie testy firmowe na 1 pkt i zostają przyjęci, to pomyłka. Gość ma praktycznie mierną wiedzę. A rozmowa? Chwila o cv, o tym co robiłem, jakie mam hobby, czym się zajmuje na codzień (I uwierzcie mi, szef nie oczekuje odpowiedzi w sensie, moje hobby to php, lubie php'a, a w weekendy sidze nad bazami...) Co to za człowiek który nie ma swojego życia. Nie wychodzi ze znajomymi? Nie ma znajomych? Coś z nim nie tak? Jedno pytanie które mnie zamurowało to "Jakie mam wady". Tego nie przewidziałem

Jesli pytacie o to czy firmy wolą studentów? Myśle, że student programista jest tańszy od programisty po uczelni z dużym doświadczeniem. Może dlatego? Student z 1-2 roku weźmie X pieniędzy za prace, a programista który ukończył uczelnię poprosi 2-3X, bo mu sie inaczej nie opłaca. Opłaca? Przez kilka lat pracował w różnych firmach, miał coraz to większe doświadczenie, robił poważniejsze projekty, dostawał coraz więcej pieniędzy. Oczywiste jest to, że taki człowiek chce zostać na tym samym, bądź lepszym poziome - nie niższym.
Ciekaw jestem waszych uwag/spostrzeżeń