czy sa jeszcze jakies standardy oprucz W3C i validatora XML'a ktor moze by spelnic
dr_bonzo
1.04.2006, 20:17:10
Co? Przeczytaj co napisales, sporobj to zrozumiec i napisz jeszcze raz.
Chewolf
1.04.2006, 20:35:34
World Wide Web Consortium jest główną tego typu ogranizacją. Bo przecież mówiąc o W3C mówimy o xHTML, DOM, XML,CSS. Czyli najważniejszym jeśli chodzi o strony www. Co do innych organizacji zajrzyj tu: Google.pl - > wikipedia.pl -> http://pl.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Web_Consortium -> Inne organizacje
czyli web 2.0 jest spelniony gdy nie parazlizuje strony brak JS w przegladarce
a co z CSS, mam np. scroolowanego div'a.
P.S. a jest jakis znaczek zebym mogl na stronce umiescic takie jak to sa w przypadku W3C ?
P.P.S. mi wlasnie chodzi o takie znaczki
kicaj
2.04.2006, 11:26:49
jest jeszcze cos jak 508, tyczy sie glownie w USA, ale to jest dobre tez dla strona z poza
Diwi
2.04.2006, 12:00:45
Cytat
P.P.S. mi wlasnie chodzi o takie znaczki
Powiedz mi czy ty chcesz zachowywać standardy tylko dla znaczków ?
Pozdrawiam
hwao
2.04.2006, 12:31:37
Web2.0 to duzo wiecej niz tylko strona dzialajaca bez js.... to jest calkowita sztuka projektowania serwisow od wygladu po funkcjonalnosc... przeczytaj dokladnie artykul Wassago, w polskim jezyku nie ma chyba lepszego
right6
2.04.2006, 12:47:36
no poczytalem o oddzieleniu warstw ... to prawie tak mam
kurcze no ... jak wódki mi brakuje jakis znaczkow ze standardami
Nawet nie wiedzialem ze tyle ich jest -- sam je kolekcjonowalem ale uzbieralem tylko... az 140 (oooo -- pierwszy raz je policzylem)
right6
2.04.2006, 18:03:48
a to teraz dopiero mam problem ...
tam tyle tego ze nie wiadomo co wybrac ...
spenalzo
2.04.2006, 18:30:42
Sądze, że musisz przebudwać swoją strone - po co ci jakaś tam treść skoro masz tyle znaczków zgodności? Daruj sobie pisanie jakichś bzdur, wrzuc same ikonki zgodności, w koncu to jest to co najbardziej ludzi interesuje...
/ironia off
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.