Witam!
Pzrewertowalem kilka kursow o javascript, ale niestety nie udalo mi sie uzyskac jasnej odpowiedzi na pytanie : w jaki sposob moge zmienic tekst (wyswietlony np w tabelce). Pisze wlasna galerie fotograficzna, i chcialem zrobic cos takiego :
Na dole wyswietlam miniaturki zdjec, ktore po najechaniu kursorem, zemiaja postac duzego zdjecia w gornej czesci strony, co stosunkowo jest latwe. Problem jest natomias z opisem zdjecia. Chcialbym by obok (wyswietlane w formie tabelki informacje o zdjecu (np. czas otwearcia pzreslony, jego tytul , ISO, i krotki opisk skladajacy sei z kilku linijek tekstu) zostal zamieniany rowniez po wywolaniu onmousemove().
Problem moj polega na tym, ze wiem jak zmieniac dynamicznie jedynie pola typu (INPUT type=text) co nie do konca jest rozwiazaniem problemu (moge tak ustawic ich wlasciwosui by bylu niewidoczne ramki i tlo), jednak bede tez potzrebowal pola <textarea> by wyswietlic opis do zdjecia, ale zastanawiam sie czy nie da sie tego zrobic w jakis prostszy sposob...
Szczerze mowiac, nie mam pojecia jak rozwiazac ten problem - moze ktos podrzuci kilka pomyslow ?
Z gory dzieki !