Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pozycjonowanie stron
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Speedy
Hej,

Od pewnego czasu ciekawi mnie pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach. Wiem, że można to robić za pomocą odpowiednich informacji w paskach tytułowych, słowach kluczowych, treści na stronie itp. ... Mnie interesuje natomiast pozycjonowanie pod kątem konkretnego słowa wpisywanego przez użytkownika w wyszukiwarce. Niestety moja wiedza na ten temat jest niewielka, nad czym ubolewam, a chciałbym ją poszerzyć biggrin.gif. Tylko proszę, nie odsyłajcie mnie do stron nt. pozycjonowania, bo widziałem już garść takich - chyba, że znacie jakąś wyjątkową i bardzo dobrą winksmiley.jpg.
Intryguje mnie np. sposób zrobienia takiego numeru jak ostatnio z Radiem Maryja i Siedzibą Szatana biggrin.gif. Przypadek to na pewno nie jest.

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=siedzi...aj+w+Google&lr=

Proszę o wypowiedzi, linki do artykułów lub opis procesu pozycjonowania (lub zarys) i ogólne naświetlenie tematu przez osoby doświadczone na tej płaszczyźnie smile.gif.

Pozdrawiam.
Diwi
Aby coś takiego uczynić należy do strony pozycjonowanej umieścić jak największą ilość linków z odpowiednim anchor tekstem (takim na jaki pozycjonujemy stronę). Mam tu na myśli jak największą ilośc linków z różnych domen i IP. Oczywiście to jest bardzo skrótowy opis ponieważ dochodzą jeszcze sprawy filtrów, rozkładania linkowania w czasie, wieku domeny i wielu wielu innych smile.gif.

A co do strony o pozycjonowaniu to odsyłam do: forum.optymalizacja.com (największe polskie forum o pozycjonowaniu)

Pozdrawiam
mike
Najwięcej dowiesz się w tym temacie tu: forum.optymalizacja.com.

A efekt z Radiem Maryja o którym mówisz to nic innego jak: google :: search :: ptasia+grypa (3. wynik)
Można tak zrobić jak spora rzesza ludzi dogada się i każdy na swoej stronie zrobi na przykład tak:
  1. <a href="www.lechkaczynski.pl" title="debil" style="display: none;">debil</a>

reszte załatwią wyszukiwarki smile.gif

---
~Diwi ukredłeś mi myśli tongue.gif
Diwi
No a sposobem mike-mecha można nawet dostać bana biggrin.gif (chodzi mi o kod który dołączył)

Pozdrawiam
dyktek
@mike_mech ponizsza metoda bedzie chyba mniej wykrywalna jeśli takowa jest smile.gif
  1. <a href="http://www.lechkaczynski.pl" title="debil" style="position:abolute; margin-top: -100px;">debil</a>
Diwi
Coś takiego Google też potrafi wykryć tongue.gif.

Pozdrawiam
dyktek
no niby tak jak kazde pospolite oszustwo jednak znam zywe przyklady stosujace te rozwiazania a i dla niektórych webmasterow sa one mniej czytelne niz przyklad @mike_mech-a a wiesz jak to teraz jest sa 'zyczliwi webmasterzy', ktorzy pisza do adminow polskich szukarek w roznych sprawach jesli zobacza ze konkurencja cos mataczy cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.