Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Plugin do advAjax
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
bigZbig
No plugin to moze za duzo powiedziane, ale przydatna mini biblioteka ablicy_w_javascript/' target='_blank napisana oczywiście w js, ulatwiajaca konwertowanie responseText i responseXML do tablicy.

Przyklady opisane w artykule, do ktorego zamiescilem wyzej link mozna sciagnac: ToArray.zip.

Testowalem pod Firefoxem, Operą i IE

Zapraszam do wyprobowania.
TomASS
Kiedyś sam myślałem nad taką klasą i dzięki, że mnię wyręczyłeś smile.gif Fajnie to napisałeś i opisałeś. Gratuluje smile.gif
hawk
Biblioteka dobrze napisana i generalnie tutaj można tylko pochwalić. Ale ja chciałem zamiast tego zadać pytanie ogólne: dlaczego nie napisać biblioteki, która pakuje to wszystko w SOAP? Na wyjściu też będziemy mieli tablicę, a przynajmniej będzie to z czymś zgodne.

Akurat php ma bardzo wygodną w użyciu implementację SOAP, chociaż z interoperability pewnie będzie kiepsko. Niestety, JavaScript takiej implementacji nie ma, i tu jest pole do popisu smile.gif.
Sh4dow
z tego co wiem to bodejze w Mozilli chyba jest juz cos takiego jak soap client. W ktoryms z php Sol. przy okazji XUL'a bylo to wspomniane.
hawk
Zgadza się. Jest. Ale:
- to tylko Mozilla, niestety
- nie wiem, jak z kompatybilnością ich implementacji SOAPa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.