Cytat(TomASS @ 2006-04-11 22:34:11)
@devnul : nie możesz tak poprostu rozbić stringa na znaki odstępów. Policz słowa 'Twoim' sposobem w takim ciągu:
'Wiceszef klubu Samoobrony Janusz Maksymiuk , który brał udział w rozmowach ocenił , że deklaracja programowa jest " praktycznie uzgodniona " . '
Policzy Ci wszystkie przecinki itp. policzy także pojedyńcze litery, które wyrazami raczej nie są.
@TomASS: Oj czepiasz się i to strasznie, wystarczy tu wyrażenie regularne w którym uwzglęnisz tylko znaki będące literami i bedziesz dopasowywał każdy pojedynczy wyraz (czyli też przecijnek liczbe itp) z wyrażęniem regularnym jesli pasuje to doliczy, jeśli nie to nie doliczy danego wyrazu do sumy wyrazów w tekscie, a co do pojedynczych liter to jednak są one wyrazami np wyrazem jest "i", "a" "u" i to akurat jest poprawne. a przedstawiony przezemnie model był przykładowy, a nie szczegółowy, zauważ ze nie dałem tam żadnego kodu.
@3rdeye|: być moze faktycznie word ma jakieś problemy ze zliczaniem w bardziej skomplikowanych strukturach (to też pewnie zależy od jego wersji), ale jestem ciekaw do czego takie zliczanie z poziomu php moze służyć w praktyce, może mnie oświecisz?