Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wlasne menu pod ppm
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Dandelion
Przegladajac sobie strony natrafilem na cos takiego

http://elouai.com/javascript/javascript-popup-menu.php

kolejnym przykladem jest menu w edytorze wyswig tinymce tam kiedy klikniemy prawym przyciskiem myszy nie zobaczymy standardowego menu przegladarki ale inne. Pod firefoxem i ie nie ma problemow. Jednak wszystkie tego typu skrypty jakie do tej pory widzialem, nie dzialaja pod opera. Chce dowiedziec sie jaka jest tego przyczyna i czy mozna temu jakos zaradzic.

Chcialbym zrobic strone ktore cale menu ma na pierwszej stronie potem juz nie ma panelu z nawigacja dlatego przyda mi sie wlasne menu pod prawym przyciskiem myszy wtedy zawsze bedzie to co trzeba pod reka
xamil
Bo tylko IE jest tak głupie aby takie coś robić userowi. Prawy klawisz myszy jest do czegoś zupełnie innego zarezerwowany. Pod prawym klawiszem mam mieć zawsze menu przeglądarki a nie jakieś pierdoły jak to w IE.

ff - u mnie wyskakuje co prawda to menu ale nad nim i tak się pojawia menu przeglądarki:]
konqueror - Oczywiście brak tego badziewia
Opera - Jak wyżej
IE - oczywiście to menu blokuje w tej cudownej przeglądarce menu przeglądarki... jeden z ogromnej listy powodów dla którego nie warto jej używać

Ogólnie daj sobie spokój. Jak dla mnie takie zachowanie w IE to bug a nie funkcjonalność.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.