Cytat
lokalizacja? jezyk? placa?
Rodzina?

No podobno teraz Irlandia to raj dla Polaków, więc to chyba nie to.
Język:
Coraz więcej osób (szczególnie programistów) juz od malego uczy się angielskiego. Aczkolwiek na forum pojawiają się osoby, które go nie znają.
Placa:
hmm, 13000 euro rocznie, nieco ponad 1000 euro miesięcznie. Osobiscie nie orientuje się, czy to dużo czy malo jesli chodzi o koszty utrzymania w Irlandii
No i rodzina:
ja osobiście bym teraz sie nie wybieral w daleki swiat (pomijając już nawet sytuacje zdrowotną). No chyba zeby zona pracy nie miala, ja bym nie mial i by mozna od razu z rodziną wyjechac. No ale czy taka pensja starczylaby w Irlandii na utrzymanie rodziny?
Kolejna sprawa:
niby w Polsce duze bezrobocie jest. Firma, w której pracuję, również poszukuje programistów od dłuższego czasu. No i niestety. Dostalismy tez ze 3 oferty, większość nie spelniala kreteriów, które nawiasem mówiąc nie byly wcale wygórowane. Skonczylo sie na tym ze zatrudnilismy tylko jedna osobę i dalej mamy zapotrzebowanie
Podsumowując:
Nie wiem czemu otrzymali Państwo tylko jedną odpowiedz

edit:
A jak wygląda sprawa zakwaterowania? Czy firma posiada jakieś lokale dla pracowników, czy też sami muszą oni sobie szukać mieszkań? Jesli posiada lokale, to czy pracownicy muszą jeszcze za nie placić?