Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pilne - instalacjaphpBB
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
patrycjusz
Panowie czy moze ktoś mi pomóc...
właśnie instalowałem phpBB(polska wersje) na serwerze gdzie wydaje mi sie wszystko jest (register globals na off) i po wpisaniu odpowiednich danych (host,useritp) pojawia mi sie biała strona zupełnie pusta.
Czy ktoś może mi pomóc?
track
Mozliwe, ze jest to blad w samym forum... nie jestem pewien...
Widmo
podasz adres ?
patrycjusz
panowie w systemie niema błedu bo instalowałem go u siebie na localu a po zrzuceniu przez ftpa na serwer wpisaniu parametrów i klinieciu instaluj pokazuje mi sie biała strona...
Czy może mi ktoś pomóc?
Widmo
A wyslales to co juz ZAINSTALOWALES u siebie, czy zupelnie czyste ? Prosto z zipa ?
patrycjusz
rozpakowałem u siebie i w tej postaci na serwer przez ftp
i dalej lipa...
właściwie to niewiem co jest nie tak może byc coś ustawionego aby niebyło możliwości instalacji tego typu systemów?
spenalzo
Odpowiedz na te pytania:
1. Jaki jest adres tego forum?
2. Czy instalacja przebiegła poprawnie?
3. Czy dany serwer umożliwia instalację tego typu forum? Niektóre zagraniczne mają to zablokowane. Poczytaj w regulaminie.
patrycjusz
1.nie wiem czy powinienem ci podawać adres(wzgledy bezpieczeństwa)
2.instalacja nawet sie nie zaczeła opisze to tak:
-wgrałem całość na serwer,
-uruchamiam katalog w którym jest forum,
-pojawia sie pierwsza strona na której prosi o specyfikacje bazy(host user itp)
-klikam rozpocznij instalacje czy coś takiego i pojawia sie biała strona
3.forum jest wrzucone na serwer komercyjny i polski na którym wisi wiele poważnych rzeczy i wszystko jest chyba ustawione normalnie
Dzieki za zainteresowanie pozdrawiam PAT
spenalzo
Cytat
1.nie wiem czy powinienem ci podawać adres(wzgledy bezpieczeństwa)

To ja ze względów nie będę mógł pomóc rozwiązać problem.
Omega
Powinieneś ściągnąć inną wersję PHPBB izobaczyc czy dzieje się tak samo, wtedy wina jest po stronie konfiguracji serwera... :?
intol
Jak forum jest już zainstalowane, może chodzi o usunięcie katalogu install i contrib. Spróbuj zajrzeć pod adres http//www.intol.prv.pl/index.php?id=id9. Tam jest mój rtykuł o instalowaniu forum phpBB. Część z niego może ci się przydać
patrycjusz
Panowie wstyd powiedzieć...
nie zgrałem jednego katalogu na serwer...
przepraszam wszystkich za zamieszanie ze swoje strony dodam że od tej spraw zawsze licze ilość plików przesłanych na serwer i porównuje z tą u siebie, jeszcze raz przepraszam i pozzdrawiam wszystkich chcących pomóc. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.