Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: edycja danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nevar
Mam skrypt wyświetlający mi wszystkie wszystkie pytania wraz z możliwymi odpowiedziami i teraz mam pytanie jak dodać do każdego z tych pytań dwa przyciski, jeden otwierający dodatkowe okno do edycji i drugi do usuwania.
Z góry wielkie dzięki!

1. <?
  2. include ("baza.php"); 
  3. $baza = mysql_connect ($mysql_host, $mysql_user, $mysql_haslo);
  4. mysql_select_db($mysql_baza); 
  5. $wynik = mysql_query("select * from quiz"); 
  6.  
  7.  
  8. if (mysql_num_rows ($wynik)>0) 
  9. {
  10. $i=1;
  11. while($pytanie = mysql_fetch_array($wynik)) 
  12. {
  13. print '<font face="Arial" size="3">'.$i.'.</font>';
  14. print '<font face="Arial" size="3">'.$pytanie['pyt'].'</font><br>';
  15. print '<font face="Arial" size="2"><input type="radio" name=p'.$pytanie['id'].' value="a" />'.$pytanie['odpa'].'<br></font>';
  16. print '<font face="Arial" size="2"><input type="radio" name=p'.$pytanie['id'].' value="b" />'.$pytanie['odpb'].'<br></font>';
  17. print '<font face="Arial" size="2"><input type="radio" name=p'.$pytanie['id'].' value="c" />'.$pytanie['odpc'].'<br></font>';
  18. print '<br><hr>';
  19. $i++;
  20. }
  21. }
  22.  
  23. ?>
bigZbig
Najprościej tak

1. <?
  2. include ("baza.php"); 
  3. $baza = mysql_connect ($mysql_host, $mysql_user, $mysql_haslo);
  4. mysql_select_db($mysql_baza); 
  5. $wynik = mysql_query("select * from quiz"); 
  6.  
  7.  
  8. if (mysql_num_rows ($wynik)>0) 
  9. {
  10. $i=1;
  11. while($pytanie = mysql_fetch_array($wynik)) 
  12. {
  13. print '<font face="Arial" size="3">'.$i.'.</font>';
  14. print '<font face="Arial" size="3">'.$pytanie['pyt'].'</font><br>';
  15. print '<font face="Arial" size="2"><input type="radio" name=p'.$pytanie['id'].' value="a" />'.$pytanie['odpa'].'<br></font>';
  16. print '<font face="Arial" size="2"><input type="radio" name=p'.$pytanie['id'].' value="b" />'.$pytanie['odpb'].'<br></font>';
  17. print '<font face="Arial" size="2"><input type="radio" name=p'.$pytanie['id'].' value="c" />'.$pytanie['odpc'].'<br></font>';
  18. print '<input type="button" value="Edytuj" onclick="window.open('edytuj.php?id_pyt='.$pytanie['id_pyt'].'''nazwa').focus(); return false" />';
  19. print '<input type="button" value="Usuń" onclick="window.location='usun.php?id_pyt='.$pytanie['id_pyt'].''" />';
  20. print '<br><hr>';
  21. $i++;
  22. }
  23. }
  24.  
  25. ?>
nevar
Jak później w skrypcie edytuj.php odwołać się do właśnie tego wybranego do edycji pytania? jak powinno wyglądać zapytanie UPDATE?
W oknie do edycji powinna być widoczna treść tego pytania i możliwych odpowiedzi. Jak to wyświetlić za pomocą textarea?

Zaznaczam, że jestem raczej początkujący w tym smile.gif

Sprawa jest dość pilna! Bardzo bym prosił o pomoc! sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.