Otóz skrypt
<? { if ($_SESSION['ranga'] == admin) { require('uzyt.php'); $login2 = $_POST['login']; for ($i=0; $i < $ilosc; $i++) { if ($login2 == $login1[$i]) { break; } } $lokacja = "gracze/"."$i".".php"; { include($lokacja); echo '<FORM ACTION=index.php?id=edytujuzyt3 METHOD=POST> <INPUT TYPE=hidden NAME=login VALUE='."$login1[$i]".'> <INPUT TYPE=hidden NAME=haslo VALUE='."$haslo1[$i]".'> <INPUT TYPE=hidden NAME=ranga VALUE='."$ranga[$i]".'> <INPUT TYPE=hidden NAME=gg VALUE='."$gg[$i]".'> Imie: <INPUT TYPE=text NAME=imie VALUE='."$imie[$i]".'><br> Nazwisko: <INPUT TYPE=text NAME=nazwisko VALUE='."$nazwisko[$i]".'><br> <INPUT TYPE=hidden NAME=lokacja VALUE='."$lokacja".'> <INPUT TYPE=hidden NAME=i VALUE='."$i".'> <INPUT TYPE=submit value=OK></FORM>'; } else { } } else { } } { } ?>
zmienia mi wartosć zmiennej sesyjne ranga. Skraca ją tylko do pierwszej literki. Zarówno osoby zalogowanej, jak i użytkownika którego chcę zedytować (bo do tego śłuży ten skrypt). Zamieszczeę może jeszce plik, który wykonuje reszte roboty:
<? { if ($_SESSION['ranga'] == 'admin') { $i = $_POST['i']; $login2 = $_POST['login']; $haslo2 = $_POST['haslo']; $ranga1 = $_POST['ranga']; $gg1 = $_POST['gg']; $imie = $_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $tresc="<? \$login1[$i] = $login2; \$haslo1[$i] = $haslo2; \$ranga[$i] = $ranga1; \$gg[$i] = $gg1; \$imie[$i] = $imie; \$nazwisko[$i] = $nazwisko; ?> "; $lokacja1 = $_POST['lokacja']; } else { } } { } ?>
I np. jeżeli jednym adminem edytuję, to wszystko mi zmieniam, tylko zawartość zmiennej ranga w pliku z danymi użytkownika obcina do pierwszej litery, a innym adminem wogóle nie moge edytować, bo wywala mi błąd że nie jestem adminem... O co tu może biegać?
P.S. Mam dwa pliki z użytkownkami. Jeden uzyt.php za tylko loginem i hasłem, nastomiast reszta danych znajduje sie w katalogu gracze/ i pliki nazywają od ID tych użytkowników... Kompletnie nie wiem jak rozwiazać problem.