Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dotacje
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
acztery
dostał ktoś z was jaką kolwiek dotację z UE. a urzędu pracy itp. idt czy to trudnę dla firm które raczkują albo jeszcze się nie narodziły. ?
Vogel
jestem w trakcie zalatwiania jednorazowych środków na podjęcie działalności gospodarczej (w tej chwili maksymalna kwota to 11.700pln). wszedzie sa te same zasady. najlepiej skocz do urzedu i wypytaj dokladnie.

z dodatkowych rzeczy ktore zalaczasz do podania (mozesz je znalezc na podanej przeze mnie stronie) zalatw sobie lokal (mozesz podpisac z rodzina umowe o uzyczenie lokalu), listy intencyjne (im wiecej tym lepiej), ksera poprzednich umow o prace, zlecenie / dzielo.

na ich odpowiedz czekasz jakies 30dni.

schemat wyglada tak:
1. rejestrujesz sie jako bezrobotny
2. skladasz podanie
3. czekasz (miesiac)
4. jak ci przyznaja kase - wydajesz ja
5. zakladasz dzialanosc gospodarcza
acztery
tzn ze najpierw musze miec podpisana umowe o jakiś lokal zeby ubiegać sie o dotację czy moge szukać lokalu dopiero po pozytywnym zweryfikowaniu mojego podania.

PS w punkcie 18 piszą, że trzeba mieć żyranta.. ale w 19 piszą nie trzeba tzn ze jak..
Vogel
nie. ale im wiecej przygotujesz papierzysk tym wieksze sznase ze cie przyznaja.

zyrantow musisz miec dwoch zarabiajacych minimum 150% minimalnego wynagrodzenia.

poweim tak - idz do urzedu pracy i popytaj. tam ci udziela najlepszych i najbardziej rzetelnych informacji. i pomoga z wypelneniuem wniosku.
acztery
to z tymi zyrantami jestem udupiony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.