Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwny problem z sesjami.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
misiek172
Witam.

Wkleiłem do swojego pliku php linijke: session_start(); a on mi wywala błedy:

1. <?php
  2. Warning: session_start(): open(D:&#092;Serwer\php\sessiondata\sess_1e1417413f2ee86767c92daad3d842ab, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in C:\www\magazyn1.3\dokumenty\wzdodaj2.php on line 470
  3.  
  4. Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:&#092;www\magazyn1.3\dokumenty\wzdodaj2.php:4) in C:\www\magazyn1.3\dokumenty\wzdodaj2.php on line 470
  5.  
  6. Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:&#092;www\magazyn1.3\dokumenty\wzdodaj2.php:4) in C:\www\magazyn1.3\dokumenty\wzdodaj2.php on line 470
  7.  
  8. ?>

niewiem o co chodzi :|
maverickkk
Wklej session_start(); w pierwszej linijce zaraz po '<? '
misiek172
wkleiłem to przedcałym dokumentem, przed znacznikami <html>, i ten sam bład...
maverickkk
Pracuje jako wróżka na pól etatu ale za chiny nie odgadne jak wygląda twój kod.

Zresztą tak dziwnie piszesz:

Cytat
Wkleiłem do swojego pliku php linijke: session_start(); a on mi wywala błedy:

A ptrzebne ci to było questionmark.gif kożystasz z sesji ?
misiek172
tak sesje mi sa bardzo potrzebne w tym momencie ... bo ja napisalem progam magazynujacy do ojca firmy i to jest przy dokumencie który generje WZ (czytaj. wydanie na zewnątrz) i poprsotu tam sie wybiera konkretne slupy ktore on wpisuje i gdy wybieramy slup to sie odswieza a formularz znacyz dane z formularza juz wpisane musze mi sie zachowa. A w tym momencie uzycie sejsi jest najprostsdzym i najwygodniejszym rozwiązaniem.
maverickkk
A oprócz session_start(): robiłeś coś w sprawie sesji ?np. zmienne sesyjne

Pokaż linijke 470 :]
misiek172
jak narazie poprostu wstawiłem ten sessionstart i wywalil mi sie odrazy bład.
maverickkk
To wklej tą linijke 470 coraz mniej mi się chce zgadywać.
kszychu
Masz błąd w konfiguracji php. Sprawdź dokładnie ścieżkę, tam, gdzie masz zadeklarowane D:\Serwer\ Komunikat jasno mówi, że nie może zapisać nic do pliku, bo nie ma uprawnień. Sprawdź to.
I dla wyjaśnienia. session_start nie musi być zaraz po <?. Ważne, by było ZANIM wyślesz coś do przeglądarki lub ZANIM użyjesz $_SESSION.
misiek172
no najlepsze jest to że ja nie mam partycji D, hehehe

Mam tylko C i E.

Pewnie musze w konfigu ścieżke przestawić.

Tak, okazało się że ja mam cały config ustawiony na D:\Serwer\php

przestawiłem w miejscu D:\Serwer\php\sessiondata na moja normalną ścieżke i działa. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.