Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Canon PowerShot A400
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
pagolik
Mam aparat jak w temacie i karte do niego Kingstona 512mb. Ograniczeniem obecbnego firmware jest krecienie jednego filmu w rozdzielczosci 640x480 o dlugosci max 30sek ;/ a w nizszych bodajze do 2 albo 3 minut. Moge nakrecic np. 30 filmow po 30 sekund, zamiast jednego dlugiego.

Czy jest jakakolwiek mozliwosc usunecia tego ograniczenia ? jakies nowe firmware czy cos ? Bo szukam pare dni i znalezc nic nie moge.. Moze ktos tutaj wykonywal podobe zabiegi etc.

Z Gory dziekuje za odpowiedzi.
scanner
http://www.canon.pl/kontakty/foto/
Cytat
Aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe, oprogramowanie, akcesoria do kamer i aparatów
Michał Szymczak
tel. (22) 862 41 39
e-mail: info@e-csi.pl
aleksander
od siebie tylko dodam ze mam A410 i moge nagrywac filmy na ile sie karta zmiesci. Ale wiem ze wiele aparatów ma tak jak u Ciebie.

pozdrawiam
NuLL
@scanner - w srwisach nie daja oszukiwanych firmware. Aparaty przewaznie trzeba samemu flashowac.
pagolik
Cytat(Chewolf @ 2006-04-20 19:56:15)
Zazwyczaj takie ograniczenie nie za wydumką producentów, tylko czemuś służą. W tym wypadku, temu by aparat służył jak najdluzej, a jak wiadomo aparaty cyfrowe nie nadają się do kręcenia dłuższych filmów, od tego są kamery cyfrowe. Często na forach pisze się że nie opłaca się np. używać aparatu jako kamerki internetowej bo... szkoda sprzętu, a przedewszystkim obiektywu.

no w sumie mozna by i tak interpretowac to zabezpieczenie, ale w instrukcji pisze, ze dlugosc jednego filmu zalezy od pojemnosci karty, a ja karte z 16 wymienilem na 512 i dalej moge tak samo krecic, tylko ze wieksza ilosc. O ile sie orientuje, to takie "zabezpieczenie" jest tylko w niektorych modelach canona, bo np. tak jak Aleksander pisze - moze krecic ile chce, a ma o jedna wersje nowszy aparat.

Wiadomo, ze filmu 60 minut nie bede krecil, ale zeby skrecic jakis film mojego teamu Parkour raz na jakis okres czasu to cyfrowka sie akurat nadaje (po cos jest mozliwosci krecenia movie), a przeciez nie kupie kamery cyfrowej, choc i na to przyjdzie czas.

Scanner - tam tak jak pisal NuLL mi raczej nie pomoga, bo to nie wina sprzetu, tylko firmwara (przynajmniej mnie sie tak wydaje).

Ponawiam pytanie - czy ktos wie, jak ominac ta blokade ? Posiada jakis soft, ktory juz testowal i dziala ? Bo nie chce zepsuc aparatu tongue.gif Albo jakas inna metode ?

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.