pobieram sobie informacje z bazy danych, to oczywiscie nie statnowi problemu, jednak chciałbym miec panel administracyjny gdzie będe dodawał, usuwał konretne przedmioty.
Dane mi sie wyswietlaja w taki sposób
<?php print "<table id=\"ucz\" width=\"95%\" align=\"center\" border=\"0px\"> <tr><td><b>Nazwisko: </b>".$wiersz['nazwisko']."</td><td> <a href=\"index.php?go=oceny&id=".$wiersz['id']."&z=z\">Zmień oceny</a></td> <tr><td><b>Matematyka: </b>".$wiersz['Matematyka']." </table>"; ?>
No i tak dla każdego przedmiotu. Potem mam edycje danych tzn.
<?php Matematyka: <input type=\"text\" name=\"Matematyka\" value=\"".$wiersz['Matematyka']."\" size=\"\"> </form>"; ?>
I znowu tak dla kazdego przedmiotu. Ale dopisywanie jest bardzo nie wygodne, szczegolnie dla osob ktore nie maja pojecia o php, a chce to zrobic tak aby laik mogl dodawac przedmioty itd. A nie moze recznei wstukiwac rzeczy do kodu. I tutaj mam problem z strategią budowy aplikacji. Bo nie wiem jak doprowadzic do tego zeby ten kod pobieral liste przedmiotow np. z jakiegos pliku txt. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi. Jestem bardzo początkujący jesli chodzi o php