Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zamykanie i otwieranie okna
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
m1s1ek
Jak mozna zrobic cos takiego, ze klikajac na dany link na stronie otwiera mi sie nowe okno, a jednoczesnie zamyka to w ktorym znajdowal sie link do nowego okna??
kszychu
Nie da się. Przeglądarka zwróci Ci komuniakt, że skrypt próbuje zamknąć okno, którego nie otworzył.
toolmaniak
Nie jestem pewien, ale gdyby po window.open(coś tam coś tam) dodać klauzule setTimeout z jakąś pustą petlą czy czymś takim, a po zakończeniu self.close(); nie zadziała?questionmark.gif? Strzelam czysto teoretycznie bo nie sprawdzałem... ale można spróbować...! guitar.gif
siemakuba
@toolmaniak: nie, nie da się tak jak piszesz. działa to dokładnie tak jak napisał @krzychu. Możesz z poziomu JS zamknąć tylko takie okno, które wcześniej otworzyłeś z poziumu JS.

pozdr.
toolmaniak
Nie wiem, może ja czegoś nie rozumiem, ale próbowałem tak jak poniżej i działa. blink.gif

1. <script language='JavaScript' type='text/javascript'>
  2. <!--
  3. function okienko(URL) {
  4. window.open(URL,'popup','width=550,height=460,toolbar=0,location=0,directories=0,menubar=0,scrollbars=yes
    ,status=no,resizable=0,top=100,left=100').focus();
  5. self.close();
  6. }
  7. //-->
  8. </head>
  9. <a href="java script:okienko('popup.html');">Kliknij Tu</a>
  10. </body>
  11. </html>

RESPECT
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.