Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pobieranie ciastek z innej strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jjkk
Czy jest mozliwe pobranie cookies z "innej strony", na ktorej sie fizycznie nie bylo?Tzn.

Schemat "innej strony" wyglada nastepujaca:
1) 1 strona -> cookie[unikalnaNazwa]=SID
2) 2 strona -> sprawdza czy bylismy na 1 stronie sprawdzajac cookie[unikalnaNazwa]

Jest mozliwosc automatycznego przejscia do strony 2?

Mam nadzieje, ze jasno rozpisalem problem smile.gif Jak co skladam na pozna pore winksmiley.jpg
pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
erix
Nie.
MrGhost
Gdyby istniała taka możliwość, była by to poważna luka w zabezpieczeniach smile.gif
ave
mozesz na 1 stronie otworzyc iframa niewidocznego w ktorym otworzysz 2 strone i w postawisz jakies ciasto.
a potem na 2 jak user przejdzie to je odczytasz.
temat byl juz poruszany poszukaj
dr_bonzo
Co rozumiesz przez "inna strona" -- na innym serwerze?

Ciastka wysylane sa tylko do serwerod na ktorych zozstaly utworzone:
np. utworzysz ciastko serwerem onet.pl to nie zobaczysz go pod wp.pl.
jjkk
Hmm, moze bardziej sprecyzuje problem...
Chciałbym zrobić skrypt, który by pobierał ciastko z jednej strony, "naciskał" przycisk* ( form, submit, POST), pobierał tokena (prosil o wpisanie kodu) i przechodził do właściwej strony. Dodam, że przed "naciskaniem" przycisku jest wstawiane ciastko, które jest sprawdzane przy właściwej stronie czy bylo sie na stronie z przyciskiem smile.gif ...to cos w stylu rapidshare.de (trzeba nacisnac przycisk Free, pozniej przechodzi do strony z tokenem i zaczyna sciagac)
Mam nadzieje,ze jasno napisalem, trudno to teoretycznie wyjasnic, na ale mam nadzieje ze ktos mnie zrozumial winksmiley.jpg
pozdrawiam i dziekuje za wszystkie powyzsze odpowiedzi!!

* = wysyłał wartosc metoda POST, ale to juz roziwazalem..., problem jest w ciastkach

Dodam,ze taki skrypt jest do zrobienia(jesli chodzi o sprawy techniczne), poniewaz gdzies spotkalem sie z czyms takim (ktory dzialal z rapidsharem.de)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.