Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Problem z sesjami
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Plikownik
może musisz wyczyścić folder z sesjami/cache ?
thornag
Wszystko stoi na home.pl niestety nie mam dostepu do takich folderow.

Dodam jeszcze ze ta sama strona (ten sam silnik) stoi na tym samym serwerze w innym katalogu. Blad takze wystepuje. Na innych stronach (jest ich tam troche) sesje dzialaja bez zarzutu.

Myslicie ze list do administratora serwera cos da ?
Plikownik
hm.. może po przeniesieniu strony do wyższego katalogu, cms nie zauważył zmiany i żąda dostępu do katalogu tmp który znajduje się o jeden folder wyżej ? Chociaż nie wiem czy chodzi o katalogu tmp do serwera czy od skryptu bo trudno to stwierdzić.
legorek
Wyczyść swoje ciastka i spróbuj. php usiłuje pobrać dane z nieistniejącego pliku sesji.
thornag
Cytat(legorek @ 27.05.2006, 20:20 ) *
Wyczyść swoje ciastka i spróbuj. php usiłuje pobrać dane z nieistniejącego pliku sesji.

Niestety... wyczyszczenie ciastek a nawet histori nic nie dalo...

Jeszcze jakies pomysly ?

P.S. Prosilem znajomych ktorzy nigdy na stronie nie byli..(wiec i nie mieli ciasteczek), zeby sprawdzili blad. Rowniez sie pojawia.
mike
Uprzedzę Cię zanim stracisz mnóstwo czasu.
Ostatnio robiłem jeden projekt na home.pl i wina leży po och stronie.
Niestety nie dostałem jeszcze odpowiedzi od admina, ale jestem tego pewien.

Pisz do nich maila.
thornag
Pan konsultant nie byl w stanie "zidentyfikowac problemu", przekazal sprawe do administratorow. Poinformuje jak sie czegos dowiem smile.gif

Do tego wszystkiego jak zwykle zapomnialem przeszuac forum. Temat juz byl i to kilka razy za co sam siebie upowinam ph34r.gif . Moderatorow prosze o skierowanie w odpowiednie miejsce.

Hyhy rozwiazanie bylo tak oczywiste ze ciezko bylo na nie wpasc tongue.gif

Oto co napisal administrator.

"[...]Nalezy pamietac, ze w moemencie wywolania skryptow za posrednictwem domeny,
ktora skierowana jest na podkatalogo uruchamiane sa one w srodowisku zamknietym
(chroot) co powoduje zmiane sciezki bezwzglednej. Utworzenie w katalogu
na ktory skierowana jest domena e-media.info.pl podkatalogu tmp/ pozwoli na zapis
sesji oraz poprawne wyswietlenie strony."
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.