Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SMS
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
filuniu
Mam taki problem. Projektuje CRM-a i chciałbym aby miał on możliwość wysłania sms do danego/wszystkich kontrachentów o jakiejś tam zadanej treści. Czy ktos sie nei orientuje gdzie mozna wynająć taki serwis/numer z którego można takie coś zrobić.
Wiadomo ze musi istniec mozliwość sprzężenia tego ze stroną dlatego pisze o problemie tutaj smile.gif
i czy ktos pisał takie coś questionmark.gif
Z góry dziekuje za odpowiedz smile.gif

nie wiedziałem do jakiego działu to wrzucic wiec wrzuciłem tutaj w razie czego prosiłbym o przeniesienie guitar.gif
nospor
Cytat
w razie czego prosiłbym o przeniesienie
klient nasz Pan winksmiley.jpg przenosze
filuniu
Podziękował smile.gif mam nadzieje ze ktos mi pomoże w tym bo jestem w dołku sad.gif
erix
Chyba nie da sie tak za bardzo...
Z tego, co mi wiadomo, to musialbys podpisac umowe osobno z kazdym z operatorow i bulic miesiecznie okolo 1 000zl...

[ot]
@nospor: wow, wreszcie avatar! W koncu widac, ze admin biggrin.gif
[/ot]
seaquest
erix: jeżeli to jest system klasy CRM, to powinno być stać firmę na takie coś. Poza tym wydaje mi się, że są takie firmy, które się tym zajmują, tylko trzeba w Google poszukać.
Speedy
btw. Czy teraz da się jakoś sensownie zintegrować taką bramkę z czymkolwiek w php? Teraz ponoć w większości z nich są tokeny, więc chyba byłby problem... (nie orientuję się, bo z tego nie korzystam tongue.gif)
Sabistik
Na darmowych sa tokenty, na platnych nie ma.
seaquest
Era udostępnia fajne API. Kiedyś pisałem takie rozwiązanie.
Orange - token, a Plus - nie mam pojęcia.
MMP
Podłączenie komórki pod serwer i napisanie aplikacji odpowiadającej za komunikacje między serwer <--> kom.

To już drugie forum na którym pisze o tym rozwiązaniu smile.gif
seaquest
MMP: a po co sobie utrudniać życie? Są dużo prostsze rozwiązania.
MMP
Ale to jest CRM i nic nie może być zależne od zew. danych.

Zresztą po takim manwerze można nawet wykonać aplikacje do dzwonienia z informacją a nie tylko sms-y i to do każdej sieci odrazu, bez żadnych zew. API.
patrycjusz
zgłoś się do nich http://nit.pl/
Robią kompletne urządzenie razem z softem które tylko podpinasz do maszyny.

pzdr,patS
Kocurro
Można korzystać z płatnych usług - opłata to średnio 30 groszy za sms do każdej sieci. Sam z tego korzystam w moim serwisie oferującym content i jestem zadowolony z tej usługi:)

Jak coś to na PW mogę pomóc.
grucha
Polecam swoje usługi uslugisms.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.