Cytat(Alkagar)
Przedstawie wam idee tego co chciałem zrobic : - ) może łatwiej zrozumieć będzie.
Miała to być lista filmów z tytułami, o czym film, etc. i to wszystko chciałem zrobić tak żeby działało po stronie clienta a nie servera gdyż chciałem to uruchamiać nawet na komputerze nie połączonym z internetem, bez zainstalowanego serwera. Więc, wchodziło by tutaj w gre otwieranie xml-a, odczytywanie zapisanych informacji (to wiem ze sie da) a ponadto także dopisywanie nowych danych pobranych z formularza (i tu jest problem bo nie wiem czy jest taka możliwość, plik znajdowałby się w katalogu wraz ze stroną z kodem). Prosta sprawa przy użyciu php tylko że wtedy potrzbny byłby serwer czego chciałbym uniknąć.
Czy jest szansa na zrobienie czegoś takiego? Czy JS pozwala nam na edycje plików znajdujących się wraz z nim w katalogu? Czy może jakis inny język (nie server-side) nadający się do tego?
no w takim wypadku to się da. Nie jestem pewien czy na każdej przeglądarce będize działać, ale napewno na FF działa. Korzystałem kiedyś z zapisywania plików poprzez JS przy tworzeniu XUL, więc możesz poszukać pod hasłem "XUL zapis plików" w googlu...
Cytat(Alkagar)
P.S.
Co do opery to wykonywanie skryptu dochodzi pętli i tam sie zatrzymuje. Nie wykonuje żadnego przebiegu. W IE wszystko działa. Czym to może być spowodowane?
co do opery, to sprawdze i dam Ci znać...
---------------
ok, w operze też działa...
mam tak:
test.html
(...)
onSuccess:function(obj){
var data=obj.responseText;
var ScriptFragment = '(?:<script.*?>)((\n|.)*?)(?:<\/script>)';
var match = new RegExp(ScriptFragment, 'img');
var response = data.replace(match, ''); //w response masz calosc bez skryptów JS
var scripts = data.match(match); //w scripts masz same skrypty JS
match = new RegExp(ScriptFragment, 'im');
for (var i = 0; i < scripts.length; i++)
eval(scripts[i].match(match)[1]);
$('test').innerHTML=data;
}
(...)
test.php - do niego sie odwoluje z AJAX'a
<?php
<script>
alert(1);
</script>';
?>
i działa bez problemowo...