Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona ładuje sie w nieskończoność w firefoxie...
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Koperfild
K***a nie moge już, zaraz wyrzuce komputer do kosza bo to chyba jakieś szatańskie urządzenie jest.

Napisałem coś takiego:

plik test.php:
  1. <script type="text/javascript" language="javascript" src="advajax.js"></script>
  2. </head>
  3.  
  4. <span onclick='advAJAX.get({
  5. url: "http://www.mxz.boo.pl/tests.html",
  6. onLoading: function(obj) { document.write("Ładowanie..."); },
  7. onSuccess: function(obj) { document.write(obj.responseText); }
  8. });'>testuj</span>
  9.  
  10. </body>
  11. </html>

plik tests.html:
  1. test AJAX-a

Efekt tego 'czegoś' co wyszło można zobaczyć na www.mxz.boo.pl/test.php

skrypt ten miał działać w sposób bardzo prosty gdy kliknie się w napis testuj wyświetla się napis Ładowanie..., gdy się załaduje strona tests.html to ten text znika, a w jego miejsce wstawia się zawartość strony tests.html. Miało tak być a wyszło gu**o. Przez IE jak się kliknie to sie wyświetla napis Ładowanie... i na tym staje, a w firefoxie wyświetla się Ładowanie...test AJAX-a i co najlepsze po wyświetleniu strona ładuje się w nieskończoność.

Czy może mi ktoś mądry (albo nawet głupi bo i on w tym temacie jest mądrzejszy ode mnie) powiedzieć co robie źle? siedzie nad tym już 4,5h i nie moge nigdzie znaleźć odpowiedzi !@#^$!@exclamation.gif#

Najbardziej denerwuje mnie to jak można być tak głupim żeby nie potrafić napisać czegoś tak prostego, pisałem już kilka sporych stron w php z bazą sql dla film, a z takim "czymś" sobie nie moge poradzić sad.gif ide sie zabić chyba...
UNK
yyy document.write ?
moze sprobuj zamiast tego przekazac dane do div'a span'a lub czego kolwiek innego, bo to wlasnie jest przyczyna ciaglego ladowania strony.

1. <span id='a' onclick='advAJAX.get({
  2. url: "http://www.mxz.boo.pl/tests.html",
  3. onLoading: function(obj) { a.innerHTML = "Ładowanie..."; },
  4. onSuccess: function(obj) { a.innerHTML = obj.responseText; }
  5. });'>testuj</span>

w calosci rozwiaze sprawe
Koperfild
Dupa, teraz sie wogule nie ładuje
http://www.mxz.boo.pl/test.php
kwiateusz
a getElementById to gdzie ? js sie nie domysli ze te a to ma być odniesienie do id ... jeszcze się ajaxem nie bawiłem, ale może coś spłodze biggrin.gif
pawel_
nie testowałem, ale powinno chodzić:

1. <span id='a' onclick='advAJAX.get({
  2. url: "tests.html",
  3. onLoading: function(obj) { document.getElementById("a").innerHTML = "Ładowanie..."; },
  4. onSuccess: function(obj) { document.getElementById("a").innerHTML = obj.responseText; }
  5. });'>testuj</span>
kwiateusz
u mnie w konsoli js w ff pisze Błąd: advAJAX is not defined i za nic nie moge dojść czemu.. plik z advajax'em mam dołączony...
pawel_
no na to Ci niestety nic nie pomoge.

btw, moj kod chodzi bez problemow;)
kwiateusz
teraz też i mi działa.. i nie wiem czemu... biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.