Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co zamiast $PHP_AUTH_USER i _PW?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
davvid
Witam...

czy można zamiast zmiennej $PHP_AUTH_USER zastosować coś innego? Na komputrze lokalnym mam Apache (krasnal) i autoryzacja działa bez zarzutów, ale jak tylko wrzuce pliki na serwer to niestety nie wpuszcza mnie logowanie. Doczytałem, że ta zmienna działa tylko na serwerach Apache - tak?
Po wrzuceniu phpinfo na strone serwera zewnętrznego pod nazwą gdzie u mnie widnieje apache, tak jest CGI. Czy można jakoś temu zaradzić i sprawdzić aby autoryzacja działała porawnie?

dzieki za pmoc
Dawid
Gość
Cytat
Po wrzuceniu phpinfo na strone serwera zewnętrznego pod nazwą gdzie u mnie widnieje apache, tak jest CGI

Cytat
The HTTP Authentication hooks in php are only available when it is running as an Apache module and is hence not available in the CGI version.
[quote]
W wolnym tłumaczeniu Uwierzytelnienie HTTP działa z php skonfigurowanym jako moduł serwera. Najwyraźniej musisz stworzyc swój własny sytem logowania.
LBO
Cytat
Po wrzuceniu phpinfo na strone serwera zewnętrznego pod nazwą gdzie u mnie widnieje apache, tak jest CGI

Cytat
The HTTP Authentication hooks in php are only available when it is running as an Apache module and is hence not available in the CGI version.

W wolnym tłumaczeniu Uwierzytelnienie HTTP działa z php skonfigurowanym jako moduł serwera. Najwyraźniej musisz stworzyc swój własny sytem logowania.

P.S. U góry to mój post. Nie zauważyłem, że nie jestem zalogowany. Prosiłbym, któregoś z moderatorów o wykasowanie powyższego wpisu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.