Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] Jak pobrać dane z pól formularza?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
yasiek
Mam taki mały skrypcik:
  1. <select onchange="document.location='plik.php?zmienna=4&kolejna='+this.value">
  2. ...

No i wszystko działa... przekazuje mi w adresie zaznaczoną zmienną. Tylko co zrobić, aby pobrac też dane z pozostałych pól w formularzu? bo po zmianie wartości tego selecta zawartośc pozostałych pól formularza powraca do domyślnej wartości (co jest normalne). Chciałbym je przekazać w adreseie a potem wrzucić do formularza z powrotem (chyba że macie jakieś inne propozycje winksmiley.jpg )
mike
A czemu nie zrobisz normalnego formularza?
Po co dajesz wyslanie formularza w onchange dla jednego z jego elemntów?
yasiek
bo mam coś takiego, że administrator wprowadza imprezę. Daje do niej opis, tytuł, podaje ściężke do zdjęcia itp... no i ma dwa selecty na onchange, które są odpowiedzialne za ilość terminów (czyli np onchange - 4 , 4 texty na datę) i za rodzaje biletów... a jak sobie zapomni dać więcej terminów czy biletów to mu się wszystko skasuje co już wpisał... dlatego chcę żeby jakoś przytrzymać zawartość juz usupełnionych pól...

Sorry, że podbijam, ale wpadłem na taki pomysł, że może udałoby się to jakoś w AJAXie zrobić, żeby zmieniał się tylko fragment strony, w którym są pola do wprowadzania terminów. Tylko, że z AJAXa jestem raczej zielony... może ktoś pomoże?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.