Zrobiłem stronke z oferta handlową powiedzmy jakiegoś sklepu ( <-- przykład

<------- Tyle narazie mam zrobione

1. Chciałbym zrobić tak aby administrator tylko za pomocą przeglądarki mógł wgrywać fotki do poszczególnych przedmiotów (ilość fotek różna dla każdego przedmiotu), a one automatycznie wyświetlałyby sie na stronie przedmiot.php pod opisem przedmiotu.
... i teraz pytanie jak to mam zrobić?
* do każdego przedmiotu w tabeli dołożyć po 5 pól (dla maksymalnej liczby zdjęć = 5) i przechowywać linki do zdjęć, a jak np. bedą tylko 3 fotki to wpisywać do 4 i 5 pola wartość "0";
* stworzyć osobną tabelę zawierającą linki do zdjęć i łączyć ją za pomocą identyfikatorów (tego jeszcze nie robiłem i nie wiem jak to działa);
* stworzyć skrypt, który znajdowałby sie zaraz pod formularzem, który wypełnia administrator przy dodawaniu nowego przedmiotu i tworzyłby katalog o nazwie takiej jak identyfikator przedmiotu i tam byłyby wgrywane zdjęcia dotyczące tego przedmioty, czyli krótko ujmując każdy przedmiot miałby swój folder ze zdjęciami. W pliku przedmiot.php znowu znajdowałby sie skrypt który wyświetlałby zdjęcia z katalogu o nazwie takiej jak wyświetlany przedmiot.
Pomóżcie w wyborze rodzaju skryptu i ewentualnie poprawcie mnie