Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wasze stanowiska pracy :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3
erix
Powered by Temat: Jeden Wielki OffTopick smile.gif

Ykhm, ykhm, a oto moj dev:
ARJ
moje stanowisko pracy ( dom ) z lewej. z prawej komp ojca ( na nim prowadzi firmę ).

a tutaj samo moje miejsce pracy, nie zawsze takie czyste tongue.gif
TomASS
A ja skożystam z tego, że na Hydepark nie ma nabijania postów i nie zostanę posądzony on taką karygodną czynnośc i zrobię lekki OT podłączając się pod temat.

Za 2 tygodnie sie przeprowadzam i zamierzam sobie urzadzic bardzo wygonde stanowisko pracy - w tym celu nawet zakupie sobie drugi monitorek - fajnie pracuje sie na dwóch smile.gif Myślałem o czymś takim jak pokazał NuLL smile.gif Zastanawiam się jakie jeszcze wygody można wprowadzic smile.gif
ActivePlayer
TomASS: Krzesło, krzesło, krzesło...
TomASS
no krzesełko to oczywiście podstawa smile.gif Mam bardzo dobre smile.gif
ens0re
Zawsze mam porządek smile.gif
Nightwalker
A oto mój burdel smile.gif

biggrin.gif
erix
TomASS, nie bierz metalowego biurka, jeśli chcesz mieć klawe/mysz bezprzewodową...

Widzisz, jak u mnie odbiornik wisi :S

IMHO nie zrobiles OT, temat chyba dosyć ogólny (ad. stanowiska oczywiście smile.gif) tongue.gif

Nightwalker, mój brat ma trochę lepiej winksmiley.jpg
ActivePlayer
http://nyloncoffee.pl/projekty/nylon/
troszeczke sie pozmienialo, ale generalnie tak jest
spenalzo
Za sterylnie tongue.gif

No i wyglada bardzie jak recepcja aniżeli biuro tongue.gif
erix
Niczego nie ma pod ręką...
Nightwalker
Cytat(erix @ 26.07.2006, 18:57 ) *
IMHO nie zrobiles OT, temat chyba dosyć ogólny (ad. stanowiska oczywiście smile.gif) tongue.gif

Nightwalker, mój brat ma trochę lepiej winksmiley.jpg

Mi się nei chciało robić pułeczek i wycinać tyłu smile.gif

Ale teraz mam całkowicie inna koncepcje, mianowicie wszystko będzie zwisać z sufitu jedno pod drugim na kabelkach ze skrętki winksmiley.jpg
tiraeth
@Nightwalker, @erix: Brawo dla nich... biggrin.gif Ja bym tak nie mógł winksmiley.jpg

Jak tylko zrobię jakieś ciekawe foto to przedstawię tongue.gif
NuLL
Cytat(ActivePlayer @ 26.07.2006, 21:04 ) *
http://nyloncoffee.pl/projekty/nylon/
troszeczke sie pozmienialo, ale generalnie tak jest

Przyznam sie ze jak ktos by mi kazal pracowac przy CRT to bym go wysmial blink.gif
erix
tiraeth, przynajmniej wszystko pod ręką jest (u mnie), a u Nightwalkera latwiejszy dostęp smile.gif

A to, to już marzenie biggrin.gif
Nightwalker
Cytat(erix @ 26.07.2006, 21:02 ) *
tiraeth, przynajmniej wszystko pod ręką jest (u mnie), a u Nightwalkera latwiejszy dostęp smile.gif

A to, to już marzenie biggrin.gif

Wbrew pozorom mam trudniejszy dostęp do kompa oraz bardziej się grzeje, ale było to niezbędne bo mam tak postawione biurko że by się komputer w obudowie nie zmieścił, poza tym planowałem to już jakiś czas winksmiley.jpg

A czy ja tam widze simmy? biggrin.gif
erix
Cytat
Wbrew pozorom mam trudniejszy dostęp do kompa oraz bardziej się grzeje

brat nie narzeka; spodobało mu się odpalanie piecyka śrubokrętem tongue.gif
Cytat
A czy ja tam widze simmy?

aż TRZYDZIEŚCI DWA megabajty biggrin.gif
Ace
Ja przymiezam sie do zmiany stanowiska pracy winksmiley.jpg Mam stare biurko, i krzeslo ogrodowe ;] Musze kupic jakis fotel "prezesa" i biurko z prawdziwego zdarzenia, na ktorym zmiesci sie cos wiecej niz tylko moj notebook i myszka, ale tez specyfikacja, diagramy smile.gif moze jakas tablica z korka na notki winksmiley.jpg
Cysiaczek
Ja mam za to niewygodny taboret (to w ramach pokuty) i biurko oblepione kaczorami donaldami. Niektóre przyciski na kawiaturze przestają powoli działać po części z powodu zapaćkania różnymi substancjami, a po części z powodu nadmiernego w nie stukania.
Jesli dodamy do tego świecący po oczach modem, to mamy ogląd całości smile.gif

Pozdrawiam.
acztery
Nightwalker widze ze szanujesz i znasz wartosc pieniądza... nie chcial bym widziec twojej drukarki tusz w kuchni a podajnik w pownicy cos innego pewnie masz na strychu .... śmieszne. dobrze ze klawiature masz w calosci . ale pomysl o "reorganizajci guzikow " haha
nasty
Moja kolej tongue.gif
kszychu
@nasty_psycho: trzymanie tylu ikon na pulpicie zawala tylko pamięć.
nasty
~krzychu: oj żebyś wiedział jaki ja mam problem z ikonkami na desktopie, wszystko co ściągam to na desktop, rozpakowuje tez, i nie mam siły (ani zdolności) organizacyjnych tongue.gif, i to to jest jeszcze normalnie, jak mi sie trochę napcha desktop to wstawiam do folderu "other" który teraz juz liczy ok 12 GB tongue.gif, ale w sumie juz sie nauczyłem z tym żyć winksmiley.jpg
ARJ
@nasty_psycho: widze po prawej stronie jakieś algorytmy biggrin.gif ja nie wiem czemu ale jakoś wszystkie pomysły trzymam w głowie i może dlatego później mam problemy z logicznym ułożeniem projektu tongue.gif
ale mam tak samo otwartą obudowę kompa jak ty, niech się chłodzi tym bardziej że jest trochę podkręcony, a upały są straszne.
nasty
Cytat
ale mam tak samo otwartą obudowę kompa jak ty, niech się chłodzi tym bardziej że jest trochę podkręcony, a upały są straszne.

hehe, ja mam otwarta obudowę bo raz bralem HDD do kolegi i niechcący krzesłem po niej przejechałem, nie chcialo mi sie jej naprawić, wiec zdjolem duga żeby bylo symetrycznie tongue.gif
shpyo
Ludzie, przestańcie z tymi fotkami. Nie wierzę, że zawsze macie taki ład przy kompach smile.gif.
nasty
Cytat
Ludzie, przestańcie z tymi fotkami. Nie wierzę, że zawsze macie taki ład przy kompach
ja zawsze mam syf na biurku, (minimum 7 szklanek po kawie, 2-3 butelki piwa itd... ) ale posprzątałem trochę przed zrobieniem zdjęcia tongue.gif
kszychu
Cytat(nasty_psycho @ 27.07.2006, 11:01 ) *
(minimum 7 szklanek po kawie, 2-3 butelki piwa itd... )

Ja kawę piję w jednym kubku, moim ulubionym - metalowym. A co do piwa - dopiero po pracy (chociaż pracuję w domu), więc butelki i kufle "walają się" koło telewizora.
Kompa mam w obudowie. próbowałem zdjąć, ale źle się pracuje na laptopie bez obudowy, nie polecam.
kwiateusz

nie chciało mi się sprzątać za szczególnie...
NuLL
Cytat(shpyo @ 27.07.2006, 10:53 ) *
Ludzie, przestańcie z tymi fotkami. Nie wierzę, że zawsze macie taki ład przy kompach smile.gif.

Wszyscy sprzataja przed zrobieniem zdjecia guitar.gif laugh.gif
dr_bonzo
http://northslope.lap.pl/stuff/images/devStudio/pict6130.jpg
i reszta w http://northslope.lap.pl/stuff/images/devStudio/

czasamie jest tam wiekszy bajzel, czasami sprzatam.
Ilosc kubkow/szklanek: 1-7(rekord:D, chyba ponad 50% wszytkich dostepnych w chacie)

Kiedys polka na klawiature sluzyla mi jako polka pod taleze z zarciem -- kodujesz i jesz, jak kodujesz to wsuwasz talez pod biurko (nawet kubki sie mieszcza smile.gif)

No i pyszne sniadanko na stole.
tiraeth
dr_bonzo: Tego Żywca (woda) to ciągniesz z butli winksmiley.jpg Czy wlewasz gdzieś tongue.gif tongue.gif
dr_bonzo
Rozcienczam czysta ... pomarancze z kartonu.
ferr
dr_bonzo swoj czlowiek winksmiley.jpg)

www.dosc.pl/dev.jpg - stan tymczasowy guitar.gif aaevil.gif
erix
nasty_psycho, to zrób osobną partycję na śmietnik smile.gif
Robię sobie bałagan nie martwiąc się o nic, bo przy zamknięciu systemu przyjeżdża śmieciarka winksmiley.jpg

A u mnie na desktopie spartańsko, tylko jedna ikonka smile.gif
nasty
erix: no ale poco mam robić skoro i tak wiem ze to zadziała maximum przez 15 minut tongue.gif, potem i tak nie będzie mi sie chciało włazić na ta partycje i grzebać. jak juz mówiłem w sprawach organizacji mam bardzo duży problem.
ActivePlayer
Cytat(NuLL @ 26.07.2006, 22:54 ) *
Przyznam sie ze jak ktos by mi kazal pracowac przy CRT to bym go wysmial blink.gif

Własnie m.in to sie zmienilo. teraz lcd wszedzie są, zrobilo sie bardziej domowo
Cysiaczek
@NuLL - Jak niedawno kupowałem nowy komputer, to z premedytacją poprosiłem o CRT biggrin.gif Gdybym kupic chciał LCD, to musiałbym wydac jakieś 4000 zł. Ponieżj tego dostajesz jakieś śmieci laugh.gif

Pozdrawiam
AxZx
moje stanowisku zaraz po sprzataniu:)

tiraeth
@Cysiaczek: Jak sobie kupiłem LG L193ST (lcd, 19") za 1800zł i wcale nie uważam, że to śmieć.... tongue.gif
NuLL
Ja chce kupic Iiyame za 1200 zlotych i wiem od znajomych ze to swietny monitor smile.gif Monitor za 4k - chyba bym musial upasc na glowe blink.gif
AxZx
a ja polecam EIZO, mozna kupic za 1600zl, swietne lcd robia.
TomASS
Cytat
Gdybym kupic chciał LCD, to musiałbym wydac jakieś 4000 zł. Ponieżj tego dostajesz jakieś śmieci

Niepoważny jesteś smile.gif
Fajnego della albo LG można kupic spokojnie do mniej nisz połowę tej kwoty.

@tiraeth:
Ładny ten monitorek

@NuLL:
Mówisz o tym?

@AxZx:
Ten daje rade smile.gif

Ja się zastanawiam nad BENQU vs ACER (jedne z tanszych a ponoc daja rade smile.gif )
Diwi
OT: AxZx masz dokładnie taką samą podkładke i myszke jak ja tongue.gif, kocham po prostu tego diabła tasmańskiego winksmiley.jpg

Pozdrawiam
AxZx
TomASS: nie wiem czy ten Eizo da rade winksmiley.jpg cokolwiek to znaczy
EIZO daje 5 lat gwarancji albo iles tam tysiecy godzin uzywania (nie pamietam ale chyba to bylo 30tys), ja przez niecale 2 lata Usage Time mam 3454H wiec spokojnie 5 lat wytrzyma.

Diwi: dosyc fajna podkladka i dosyc fajna myszka:) wiec o wymianie na jakies logitechi i inne metalowe aluminiowe szklane podkadki nie musze myslec.
tego diabla dostalem w prezencie i tym bardziej fajnie mi sie na nim jezdzi mysza smile.gif
Cysiaczek
Poważny, czy nie poważny - uzywam monitora nie tylko do programowania, ale też do grafiki i filmów. Wybaczcie, ale monitory oglądam mneij więcej dwa razy w tygodniu i jeszce żadnego, który by spełnił moje oczekiwania nie znalazłem. Jedyne, co jest w nich dobre (oprócz wymiarów), to lepsza geometria obrazu.
Turgon
Kilka dni temu do mojego domu przyszła nowa zabawka : "Eizo Flexscan S1910". Świetny monitorek, zwłaszcza, że ja nie płaciłem. Niedługo wrzuce fotę.
erix
Cytat
no ale poco mam robić skoro i tak wiem ze to zadziała maximum przez 15 minut

Jak max 15 minut? Tak szybko się wiesza?
Cytat
potem i tak nie będzie mi sie chciało włazić na ta partycje i grzebać

po co grzebać, skoro wszystko masz X:\
Cytat
dosyc fajna podkladka

Ja preferuję zwykłą kartkę papieru...
tiraeth
Mój pokład:

http://tiraeth.kom.pl/_tmp/desk/

Nie patrzcie na jakość zdjęć bo robione telefonem winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.