Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: error 500 przy używaniu SOAP do komunikacji z allegro WebAPI
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
Droopy
witam

miałem zrobic wystawianie aukcji na allegro z panelu administracyjnego stronki...
przygotowałem skrypty php, u mnie na kompie (win xp + apache 2.0.55 + php 5.0.4) wszystko działa jak należy, używam biblioteki SOAP w jądrze php....

ale po wgraniu na serwer (FreeBSD 5.4-STABLE + Apache 2.0.54 + php 5.0.4) jest błąd "500 Internal Server Error"

błąd wyskakuje gdy próbuję użyć metod doNewAuction, doNewAuctionExt, doCheckNewAuction
natomiast zalogować się mogę bez problemu, również działa mi metoda doGetSellFormFields

błąd jaki wyskakuje to jest błąd apacha, a na tym się niestety nie znam, więc nie wiem co może go powodować

metodę doNewAuction wywoływałem z różnym zestawem argumentów, nawet ze wszyskimi pustymi (podejrzewając, że jest problem z wysłanie większej ilości danych) ale niestety nigdy nie otrzymałem odpowiedzi od allegro, zawsze ten błąd

no i nie mam pojęcia co jest nie tak....
envp
Może jest jakiś problem z socket'ami ?
Droopy
mógłbyś rozwinąć temat? bo niestety nie wiem o co chodzi...

//edit
nie jestem administratorem tego servera, jest to hosting w małej lokalnej firmie, mam kontakt z adminem i jeśli jakaś zmiana konfiguracji serwera może pomóc to mogę mu podsunąć to rozwiązanie
ale sam się na tym nie znam, nie wiem co może powodować błąd 500...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.