Mój problem w zasadzie jest podobny, a że nic lepszego nie znalazłem, a i ta podpowiedź niestety nie pomogła, to odświerzam temat. Przerabiam na swoje potrzeby pewien skrypt JS.
<script language="JavaScript"> <!--
function thetext(txt, thekat) {
document.theform.thetext.value = txt
return true;
}
// -->
W zmiennej
thekat jest dynamicznie generowana z innej funkcji (php) liczba (w tej chwili u mnie od 1 do 5, no ale może być w przyszłości różnie), przekazywana do funkcji JS z wykorzystaniem zdarzenia onmouseover. Dalej wyżej pokazana funkcja
thetext przekazuje ją do jednego z formularzy (tych jest dokładnie tyle ile tych cyfr). Formularze te nazywają się kolejno theform1, theform2, itd (aż do wyczerpania cyfr, czyli tyle razy ile wywołana z różnym parametrem zostanie wspomniana funkcja php). Sęk w tym, by w podanej wyżej przeze mnie funkcji JS zmienna
theform zmieniała swą nazwę na theform1, theform2, itd - zgodnie z przekazywaną do funkcji zmienną
thekat.
Kombinowałem, niestety moja wiedza JS opiera się wyłącznie skojarzeniach z innymi językami.
Będę wdzięczny za szybką modyfikację kodu, lub chociażby za jakąkolwiek wskazówkę, która pomoże mi jakoś to rozwikłać.
Znalazlem już pomoc. Kolega mi to całkiem przemodelował, więc nie będę wklejał, żeby nie robić zamiesznia.