Znalazłem pewien artykuł o generowaniu tekstów z inną czcionką. Cały art znajduje się tutaj: http://extreme-fusion.pl/art3. Tam pisze że tzreba mieć właczoną obsługe bibliotek GD ale u mnie nie da się tego zrobić bo nie ma bibliotek lecz rozmawiałem z adminem serwera i powiedział mi że może je zainstalować ale musze mu podać dokladnie jakie to maja byc te biblioteki i jaki soft ma z nich kozystac ? I tu mam do was pytanie czy ktoś moze mi zdradzić pytanie jakie to biblioteki?
Jeszcze na koniec podam zawartość pliku który generuje tekst:
<? // HEADERS // // CONFIG // $f_name = "cleevreticulian"; $f_size = 10; $f_color = "000000"; // TWORZ OBRAZEK // $obrazek = imagecreatefrompng("obraz.png"); // KOLORKI // $kolorCzarny = ImageColorAllocate($obrazek, 0, 0, 0); $kolorBialy = ImageColorAllocate($obrazek, 255, 255, 255); // OBROBKA TEXTU // // TŁo TEKSTU // imagettftext($obrazek, $f_size, 0, 2, 11, $kolorCzarny, $f_name, $text2); // WŁAŚCIWY TEKST // imagettftext($obrazek, $f_size, 0, 1, 10, $kolorBialy, $f_name, $text2); // PINGS // ImagePng($obrazek); ImageDestroy($obrazek); // ?>
Pozdrawiam Proton