Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Bazy mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_nex_*
Witam!

Jestem jeszcze młody i dopiero zaczynam zabawę z "programowaniem".

Mam mały problem i mam nadzieję że mi pomożecie...

Mam na skrypt który wyprowadza mi 4 gotowe zmienne
1) link
2) text
3) text
4) wartość liczbowa.

i zaczyna sie problem. Nie wiem jak zapisac te zmienne w bazie jak stworzyc dobra baze do tych zmiennych... bawiłem sie phpmyadmin ale zeby wszytko dobrze ustawić tzreba się trochę znać...

Musze zapisać te 4 zmienne a potem wyświetlić je na stronie sortujac je według 3 zmiennej tzn jesli 3 zminna = kategoria1 wszytskie rekordy z ta zmienna wyswietlaja sie na okreslonej stronie...

Bardzo proszę o pomoc.
jastu
Możesz użyć phpMyAdmin - robisz tabelę o 5 kolumnach
ID - unikatowa liczba określająca wiersz
+ jeszcze 4 twoje :
wybierasz nazwę kolumny, określasz rodzaj przechowywanych danych (np varchar ) i analogicznie dla pozostałych

Jak zaprojektujesz bazę poszukaj na forum o połaczeniu z bazą i wyświetlamiu zawartości bądź dodawaniu do bazy , sporo jest takich tematów cool.gif
Gość
Dzięki wielkie!!! smile.gif

A czy mogę zrobić coś takiego?

Zrobiłęm bazie w accesie 5 kolum zapisałem ja na serwerze jako plik "bd.sql" czy moge za pomocą phpa zapisywać w tej bazie dane? bedzie trudniej czy łatwiej w porównaniu do phpMyadmin??
ydy10
pewnie ze mozesz. Tylko ten plik sql musi zostac wykonany w jakiejs bazie i do niej mozesz zapisywac dane z wykorzystaniem php
Gość
nie rozumiem.... stworzyłem w accesie baze danych... i zapisałem ją jako bd.sql
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.