Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmienna sygnaturka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wieviór
Chciałbym sobie zrobić zmienną sygnaturkę (nie na to forum)

Znacie jakieś dobre rozwiązanie? Czy może po prostu niech link w podpisie prowadzi do danego pliku, natomiast niech skrypt odpowiednio zmienia nazwy w jakimś tam katalogu?

Pytanie tylko jak to zrobić, jest jakaś funkcja która odpowiada za zmianę nazwy pliku?
dr_bonzo
Ladujesz sygnaturki do katalogu. Tworzysz skrypt ktory wczytuje zawartosc tego katalogu, wybiera jedna z sygnaturek, wczytuje ja i wypisuje (print()) z podaniem odpowiednich naglowkow Content-type dla jpg'a/gifa.
Wieviór
Cytat(dr_bonzo @ 18.08.2006, 19:37 ) *
Ladujesz sygnaturki do katalogu. Tworzysz skrypt ktory wczytuje zawartosc tego katalogu, wybiera jedna z sygnaturek, wczytuje ja i wypisuje (print()) z podaniem odpowiednich naglowkow Content-type dla jpg'a/gifa.

Wszystko czaję do momentu z wypisywaniem print. Chodzi mi o to, że na forum mogę użyć tylko bbcode, czyli to może być w zasadzie tylko link.
dr_bonzo
Omg, pomylil mi sie awatar z sygnaturka smile.gif
Sygnaturka to tylko tekst, ktory ustawiasz w panelu. Czyli nie da sie go automatycznie zmieniac.

Mozesz do sygnaturki wstawic obrazek ktory bedzie sie zmienial
Wieviór
No to mi właśnie chodzi o coś takiego jak opisałeś, tylko nie rozumiem dokładnie o co tam chodzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.