Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: własny WYSIWYG - problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szakal
Witam zaczełem tworzyć własny edytor WYSIWYG (element systemu portalowego)... mam już wszystko... (rozmiar czcionki kolor czcionki;tła no całe formatowanie tekstu) chiałem tylko dodać nagłówki ale zabardzo niewiem jak... sad.gif bo przez execCommand się raczej nieda... jak ktoś się tym bawił to prosił bym o pomoc... w zamian umieszcze w kodzie jego imie, mail czy adres WWW (co kto chce)

oto fragment przykładowego kodu

1. <BODY onload="aadede()">
  2. <script LANGUAGE="JavaScript" TYPE="text/javascript">
  3. function aadede(){
  4. var oRTE;
  5. var frameHtml = "kod"
  6. oRTE = document.getElementById("aa").contentWindow.document;
  7. oRTE.open();
  8. oRTE.write(frameHtml);
  9. oRTE.close();
  10. oRTE.designMode = "On";
  11. oRTE.innerText="adym";
  12. }
  13. <iframe border="0" STYLE="border-style: solid; border-width: 1px;" class="htmlarea" id="aa" name="aa" width="300px" height="300px"></iframe>
  14.  
  15. </BODY>
  16. </HTML>

Najlepiej jak by to działało na podstawie tego kodu... reszte sam sobie przerobie... Z góry dziękuje i pozdrawiam / Igor

Cytat(Szakal @ 19.08.2006, 10:27 ) *
Witam zaczełem tworzyć własny edytor WYSIWYG (element systemu portalowego)... mam już wszystko... (rozmiar czcionki kolor czcionki;tła no całe formatowanie tekstu) chiałem tylko dodać nagłówki ale zabardzo niewiem jak... sad.gif bo przez execCommand się raczej nieda... jak ktoś się tym bawił to prosił bym o pomoc... w zamian umieszcze w kodzie jego imie, mail czy adres WWW (co kto chce)

oto fragment przykładowego kodu

1. <BODY onload="aadede()">
  2. <script LANGUAGE="JavaScript" TYPE="text/javascript">
  3. function aadede(){
  4. var oRTE;
  5. var frameHtml = "kod"
  6. oRTE = document.getElementById("aa").contentWindow.document;
  7. oRTE.open();
  8. oRTE.write(frameHtml);
  9. oRTE.close();
  10. oRTE.designMode = "On";
  11. oRTE.innerText="adym";
  12. }
  13. <iframe border="0" STYLE="border-style: solid; border-width: 1px;" class="htmlarea" id="aa" name="aa" width="300px" height="300px"></iframe>
  14.  
  15. </BODY>
  16. </HTML>

Najlepiej jak by to działało na podstawie tego kodu... reszte sam sobie przerobie... Z góry dziękuje i pozdrawiam / Igor

Sam sobie poradziłem...

oRTE.document.execCommand("formatblock", false, "<h1>");

Co wy na to,żeby napisać na forum jakiś Tuorial co do pisania własnego cmsa??
Jarod
Cytat(Szakal @ 19.08.2006, 13:18 ) *
Co wy na to,żeby napisać na forum jakiś Tuorial co do pisania własnego cmsa??

Tutorial to może nie ale jakieś wskazówki rpzygotowa można..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.