oto fragment przykładowego kodu
<HTML> <BODY onload="aadede()"> <script LANGUAGE="JavaScript" TYPE="text/javascript"> function aadede(){ var oRTE; var frameHtml = "kod" oRTE = document.getElementById("aa").contentWindow.document; oRTE.open(); oRTE.write(frameHtml); oRTE.close(); oRTE.designMode = "On"; oRTE.innerText="adym"; } </SCRIPT> </BODY> </HTML>
Najlepiej jak by to działało na podstawie tego kodu... reszte sam sobie przerobie... Z góry dziękuje i pozdrawiam / Igor
Witam zaczełem tworzyć własny edytor WYSIWYG (element systemu portalowego)... mam już wszystko... (rozmiar czcionki kolor czcionki;tła no całe formatowanie tekstu) chiałem tylko dodać nagłówki ale zabardzo niewiem jak...
bo przez execCommand się raczej nieda... jak ktoś się tym bawił to prosił bym o pomoc... w zamian umieszcze w kodzie jego imie, mail czy adres WWW (co kto chce)
Najlepiej jak by to działało na podstawie tego kodu... reszte sam sobie przerobie... Z góry dziękuje i pozdrawiam / Igor

<HTML> <BODY onload="aadede()"> <script LANGUAGE="JavaScript" TYPE="text/javascript"> function aadede(){ var oRTE; var frameHtml = "kod" oRTE = document.getElementById("aa").contentWindow.document; oRTE.open(); oRTE.write(frameHtml); oRTE.close(); oRTE.designMode = "On"; oRTE.innerText="adym"; } </SCRIPT> </BODY> </HTML>
Sam sobie poradziłem...
oRTE.document.execCommand("formatblock", false, "<h1>");
Co wy na to,żeby napisać na forum jakiś Tuorial co do pisania własnego cmsa??