Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Statystyki
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kwiateusz
Witam winksmiley.jpg

Aktualnie kożystam ze statystyk stat.pl ale że się załapałem to i umieściłem na forum statystyki z google analytics i zauważyłem że znacznie się różnią.. przeciętnie 100 uników na dzień i teraz pytanie do Was winksmiley.jpg które są bardziej wiarygodne winksmiley.jpg

Pozdrawiam
kwiateusz
seaquest
100 uników, ale jaki to jest procent całości? Bo wiesz: 100 uników na 500 wejść to duża różnica, a 100 uników na 30 000 wejść to już nie jest aż tak dużo.
Na forum.php.pl zainstalowane są Google Analytics i jesteśmy zadowoleni.
bigZbig
Wszystko zalezy od algorytmu zliczajacego. To co dla jednego jest unikiem dla innego niekoniecznie. Ja uzywalem juz stat4U, stat.pl, WEBstat oraz statystyk oferowanych przez administratora serwerow na ktorych zakladalem konta www. Czestokroc rownoczesnie i doszedlem do wniosku, ze porownywanie wynikow zwroconych przez rozne systemy statystyk mija sie z celem.
athabus
Ja na swoim projekcie używał takich irańskich statystyk "trace watch" - nie mam porównania z googleanalystic bo ciagle czekam na zaproszenie... ale stat4u czy stat.pl są moim zdaniem znacznie słabsze.

Te statystyki instaluje się na własnym serwerze. Można śledzić poszczególnego usera jak chodzi po stronie itp. To jest bardzo fajne jeśli chodzi o poprawianie użyteczności strony - dzięki tym statystykom wykryłem kilka słabości na mojej stronie.

Tutaj jest link
intol
Do statystyk gógli już nie trzeba zaproszenia...
athabus
uppps... jakoś przegapiłem ten moment....

Już mam konto - zobaczymy czy jest takie dobre jak mówią. Dzięki za info bo bym sobie tak czekał.
dyktek
mam staty na jedym serwisie googla i stat.pl i cóż te googla pokazuja średnio 600 UU wiecej dziennie niz stat blink.gif
kwiateusz
100 na 300 gdzies.. wlsnie google podaje wiecej niz stat i mnieto po prostu zastanawia winksmiley.jpg przeciez google to pozdna firma wiec pewie lepiej zlicza wejscia...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.