Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Opóźnienie funkcji header ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dawhol
Chciałem sie dowiedziec jak za pomocą php zrobic link lub przekierowanie do strony z której sie przyszlo bez wpisywania adresu tzn zeby adres był pobierany automatycznie =)

Podejrzewam że do przekierowanie trzeba uzyc fukncji header ale niewiem jak wstawic adres poprzedniej strony =)

Z góry Wielkie dzięki =)
Lombi
A nie w php może być?

1. <a href="#" onclick="history.back(); return false;">Link</a>
dawhol
Problem w tym ze za pomoca javy przycisk wstecz dziala jak ten w przegladarce i on wraca do strony a nie wchodzi na nia "ponownie" - nie wczytuje jej drugi raz.
Ludvik
  1. <?php
  2. $_SERVER['HTTP_REFERER'];
  3. ?>

http://www.antylameriada.net/wreferer/
dawhol
dzieki ;p tak sie zastanawiałem nad tym ale nie byłem do konca pewny smile.gif a to zeby nie zakładac nowego wątku zapytam jescze czy mozna to przekierowanie w php za pomoca header() jakos opoznic o pare sekund winksmiley.jpg ? Albo czy istnieje funkcji która zatrzymuje skrypt (caly na kilka sec. w danym momencie i po tym go wznawia winksmiley.jpg
Ludvik
sleep" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
Albo nagłówek Refresh.
Kod
Refresh: 5; URL=adres_strony
dawhol
hehe dzieki winksmiley.jpg nie pomyslałem o wykorzystani nagłówka refresh smile.gif z htmla winksmiley.jpg ale czasami sie zdarza smile.gif teraz wszsytko okey smiga winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.