<?php $menu = new menu; $menu -> GetPollQuestion(); // pobiera pytanie do sondy $smarty -> assign('poll_question', $menu -> row); // "wysyła" pytanie do pliku z sondą (menu.tpl) foreach ($menu -> row as $question){ $question_id = $question['id']; $menu = new menu; $menu -> GetPollAnswers($question_id); // pobiera pytania z bazy danych $smarty -> assign('poll_answers', $menu -> row); // dołącza pytania do pliku menu.tpl foreach ($menu -> row as $answer){ $menu = new menu; $menu -> AllVoices($question_id); // pobiera ilość wszystkich głosów dla danej sondy if ($answer['votes'] <> 0 && $menu -> all <> 0){ $smarty -> assign('procent', $procent); // dołacza procent głosów do pliku menu.tpl $smarty -> assign('bar_width', $bar_width); // dołącza długość paska do pliku menu.tpl } } } ?>
pobieram pytania i odpowiedzi oraz obliczma długośc paska dla każdej z odpowiedzi, potem przesyłam to do pliku menu.tpl któryu wygląda tak (fragment z sondą)
{foreach from=$poll_question item=question} <tr> </tr> {/foreach} {if !isset($smarty.cookies.sonda)} <form action="{$smarty.server.PHP_SELF}" method="post"> {foreach from=$poll_answers item=answers} <tr> </tr> {/foreach} <tr> </tr> </form> {else} {foreach from=$poll_answers item=answers} <tr> </tr> <tr> </tr> {/foreach} {/if}
i wszystko było by pieknie gdyby nie to, że procent i długość paska dla wszystkich odpowiedzi jest taka sama (dokładnie jest to długość i procent dla ostatniej odpowiedzi

i pytanie co ja tu mam źle