Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: widok - wasze preferencje
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
pawel_k
witam
zwracam sie z prośbą o wyrażenie Waszego zdania jaki widok wolicie stosować. wybór jest mniej więcej ograniczony do stosowania bibliotek (typu smarty czy chameleon) lub stosowanie w widoku php ograniczajac sie do prostych warunkow i petli. i w ktorymkolwiek wyborze - czy wolicie stosowac pluginy lub funkcji do robienia różnych rzeczy (np. wyświtlenie pola textarea w polączeniu z tinymce lub funkcje do wyswietlania linku) czy wszystko lepiej pisac z łapy?

ja bym obwstawił biblioteki z pluginami, jednak proszę o wasze zdanie...
sf
osobiscie używam smarty i zdarza mi się napisać dodatkowe 5-6 funkcji / modyfikatorów na projekt

czy stosować? jeśli ułatwia Ci to pracę to jak najbardziej, tylko z rozsądkiem bo co za dużo to nie zdrowo winksmiley.jpg
hwao
Jeżeli chodzi o MVC to widok nie powinien byc systeme szablonów (ewentualnie system szablonow powinien byc W widoku).

Ja zaleznie od tego co bede potrzebowal w danym projekcie, posiadam smarty, opt i swój własny. Jak projekt jest prosty to uzywam czystego php.
SHiP
Używam własnego parsera szablonów. Tak jest najwygodniej a jesli chce dopisać funkcje do rysowania np. kontrolek w formularzach(np. suwaków) to dopisuje jedna klase do parsera i dzialam dalej winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.