Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [poszukuje]Troche info o robieniu projektów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
BugsBunny
Jak w temacie. Chciałbym napisać coś większego lecz podejść do teog srofesjonalnie od podeszwki.

Moglibyście mi jak wyglądają przykładowe profejonalne specyfikacje oraz opisy baz danych.

Jest gdzieś w internecie projekt bazy danych jakiegoś CMSa, bo chciałbym zobaczyć jakie dane są przechowywyane w bazie a jakie nie.
NuLL
Poszukaj w google pod haslem UML - w tym mozna zapisac cala specyfikacje projektu. Troche tez bylo o tym na forum smile.gif
Turgon
Polecam przeczytać. php 5 Zaawansowane Programowanie.
Jarod
Cytat(Turgon @ 3.09.2006, 20:28:29 ) *
Polecam przeczytać. php 5 Zaawansowane Programowanie.

Ja jestem w trakcie przerabiania materiału z tej książki. Odnoszę wrażenie, że ktoś kto ją tłumaczył/albo osoby które ją pisały czasami nie mają pojęcia o czym piszą. Książka jest zamotana i ciężka.
pawel_k
Cytat(J4r0d @ 3.09.2006, 22:55:41 ) *
Ja jestem w trakcie przerabiania materiału z tej książki. Odnoszę wrażenie, że ktoś kto ją tłumaczył/albo osoby które ją pisały czasami nie mają pojęcia o czym piszą. Książka jest zamotana i ciężka.

przeczytaj raz, pożniej jeszcze jeden. wszystko stanie się jasne... jakby nie patrzeć zagadnienie prowadzenia projektów to cięzki kawalek chleba...
NuLL
Tez mam ta ksiazke - osobiscie uwazam ze jest swietna - niescislosci tlumaczen zdarzaja sie rzadko a z samej ksiazki bardzo wynioslem smile.gif
Speedy
Ja również posiadam tę książkę i mnie bardzo się podoba. Wprawdzie nie czytam jej teraz "od deski do deski", a jedynie wybiórcze (choć praktycznie większość) rozdziały, którymi jestem zainteresowany lub w zależności od sytuacji rozdziały dotyczące zagadnienia, którym w danej chwili się zajmuję. Jest faktem, że niektóre części tej książki jest zrozumieć trochę trudniej, ale ogólnie wywołuje u mnie ona bardzo pozytywne wrażenie. Zawiera prawie wszystkie aspekty projektowania aplikacji i zajmowania się zaawansowanymi projektami. Polecam smile.gif.
Fuzja
Dodam jescze co do tej książki, że zmienne w klasach są tutaj deklarowane słowem kuczowym var, używane są globale, a w klasie funkcje deklarowane są bez public/protected/private to tyle na pierwszy rzut oka, ale pomimo to można polecić winksmiley.jpg.
Turgon
Nie przypominam sobie var etc. winksmiley.jpg . Globali używają tylko do przechwycenia configów i db handle. To tyle jak narazie winksmiley.jpg . Jak interesują Cię głównie projekty przeczytaj ostatnią część Studium Przypadku. Omijając z daleka wszystkie kody.
BugsBunny
Hmm.... zastnowię się nad dołączeniem tej pozycji do mojej biblioteczki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.