Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie kilku zdjec na serwer - jak najlepiej ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
blonders
Witam szanowne grono =]

mam taki problem, chcialem zrobic skrypcik dzieki ktoremu bede mogl wysylac poprzez formularz pare plikow graficznych i jezeli cos nie bedzie mi odpowiadalo bede mogl usunac wybrany plik a jezeli bedzie all o no to wtedy dopiero zapis do bazy z lokalizacjami w/w plikow jak to najlepiej zrobic formularz bardzo prosty 2 pola 1 checkbox z 3 elementami ( [] male [] srednie [] duze ) plik sie wysyla na serwer w tym momencie plik jest juz w katalogu /tmp/ na serwerku a ja widze na www :
[] moja_grafika_duze.jpg
i a nalogicznie dla malego zdjecia
[] moja_grafika_male.jpg

jezeil bede chcial usunac to zaznaczam wybrane elementy i daje usun i po automatycznie znika z listy i pozniej nie jest odawane do listy
mam nadzieje ze nie zamieszalem za bardzo czekam na jakies propozycje
zalew
na forum: szukaj -> upload
manual: filesystem, upload
blonders
hm .... nie spotkalem sie z tym na forum poniewaz nie mam na mysli wyslanie jednego pliku tylko lecz chcialem zrobic takie cos jak moze jakis przyklad hm .... np gdy zalaczasz do wiadomosci pliki np poczta z http://mail.go2.pl i mozna umiescic pare razy plik jako zalacznik a dopiero pozniej go wyslac "kompleksowo" i nie wiem za bardzo jak to zrobic tzn pod wzgledem technicznym jak trzymasz juz zaladowane pliki aby mozna bylo je dowolnie kasowac jezeli zostanie zly wyslany na serwer ale u mnie ma byc opcja tylko 3 plikow ( duzy / sredni / maly ) po zaznaczeniu odpowiedniego CHECKBOX;a i podaniu nazwy pliku

jezeli ktos wie jak to zrobic prosze o info z gory dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.