Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uzycie zmiennych javascript w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
micz84
witam,
Mam pytanie jak wykorzystac zmienne javascript w php. Dokladniej chodzi mi o to zeby wstawic do zapytania sqlowego wartosc z zaznaczonego pola w selecie. bez uzywania pot i get. byl bym wdzieczny za pomoc. i mam nadzieje ze to jest mozliwe biggrin.gif. A i przyokazji chcial bym zadac inne pytanie czy jest mozliwe wymuszenie rozmiaru selecta tak zeby mial stala szerokosc nie zaleznie od dlugosci opcji w nim sie znajdujacych?questionmark.gif
hwao
Bez post i get to nie wyślesz, chyba ze cookie ale ono nie zawsze jest dostepne i musi byc odswiezenie strony.

Mozesz probowac wygodnie Ajax'em przekazac co masz przekazac
micz84
troche nie jasno sie wyrazilem. znaczy strona jest przeladowywana ale nie zapomoca wysylania danych przyciskiem formularza tylko za pomoca <select name="nazwa "onchange="location=this.option[indexofselected].value"> i chodzi o to zeby po przeladowaniu stronki dalo sie odczytac wartosci przetrzymywane w sasiednich opcjach mysle ze teraz lepiej wytlumaczylem. Co do stalego rozmiaru selecta pytanie nieaktualne biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.