witam, Mam pytanie jak wykorzystac zmienne javascript w php. Dokladniej chodzi mi o to zeby wstawic do zapytania sqlowego wartosc z zaznaczonego pola w selecie. bez uzywania pot i get. byl bym wdzieczny za pomoc. i mam nadzieje ze to jest mozliwe . A i przyokazji chcial bym zadac inne pytanie czy jest mozliwe wymuszenie rozmiaru selecta tak zeby mial stala szerokosc nie zaleznie od dlugosci opcji w nim sie znajdujacych?
hwao
7.09.2006, 13:19:20
Bez post i get to nie wyślesz, chyba ze cookie ale ono nie zawsze jest dostepne i musi byc odswiezenie strony.
Mozesz probowac wygodnie Ajax'em przekazac co masz przekazac
micz84
7.09.2006, 16:04:42
troche nie jasno sie wyrazilem. znaczy strona jest przeladowywana ale nie zapomoca wysylania danych przyciskiem formularza tylko za pomoca <select name="nazwa "onchange="location=this.option[indexofselected].value"> i chodzi o to zeby po przeladowaniu stronki dalo sie odczytac wartosci przetrzymywane w sasiednich opcjach mysle ze teraz lepiej wytlumaczylem. Co do stalego rozmiaru selecta pytanie nieaktualne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.